ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣ: Νέα εκπληκτική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Συντάκτης:
 

Από την Παρασκευή 17 έως και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (εκτός Σαββατοκύριακου) και ώρα 11:30, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– τη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων «Θησαυροί της Αρχαίας Ρώμης» (Treasures of Ancient Rome), παραγωγής BBC 2012
Είναι γνωστό ότι οι Ρωμαίοι υπήρξαν εξαιρετικοί μηχανικοί, αλλά και στρατιωτικοί. Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ότι μας κληροδότησαν και υπέροχους καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

Σ’ αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, ο Άγγλος κριτικός Tέχνης Alastair Sooke επιχειρηματολογεί, προσπαθώντας να ανατρέψει την άποψη που επικρατούσε παλαιότερα, ότι οι Ρωμαίοι δεν είχαν να επιδείξουν έργα Τέχνης. Παρακολουθεί την πορεία των Ρωμαίων κατά την περίοδο της παντοδυναμίας τους, καθώς, από την κλοπή και την αντιγραφή έργων Τέχνης, περνούν σταδιακά σε μια νέα καλλιτεχνική τεχνοτροπία: την ρεαλιστική απεικόνιση.

Οι ρωμαϊκές προτομές αποκαλύπτουν τη μορφή των μεγάλων ονομάτων της Ιστορίας, όπως Ιούλιος Καίσαρας και ο Κικέρωνας.
Οι σύγχρονοι καλλιτέχνες αναπαριστούν τις ευρηματικές τεχνικές που χρησιμοποιούσαν για να καταφέρουν να φαίνονται σαν αληθινά αυτά τα έργα Τέχνης από μάρμαρο, χαλκό και χρώμα.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και θα μεταφερθούμε στον ρωμαϊκό κόσμο, χάρη στην ευρηματική δημιουργία ενός μαρμάρινου ανάγλυφου και στο περίφημο ηφαίστειο: τον Βεζούβιο.

Ο κριτικός Tέχνης Alastair Sooke ανατρέχει στη σημαντική καλλιτεχνική κληρονομιά της Πομπηΐας, πριν δείξει πώς ο πρώτος αυτοκράτορας της Ρώμης, ο Αύγουστος, χρησιμοποίησε τη δύναμη της Τέχνης για να καταφέρει να χτίσει μια αυτοκρατορία.

(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>