ΙΚΑΡΟΙ: ΣΤΑ… ΠΡΟΤΥΠΑ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Συντάκτης:
Κατηγορία: Αθλητικά, Ελλάδα Ετικέτες:
 

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώνεται η φετινή χρονιά για την ομάδα μπάσκετ των Ικάρων αφού μετά την οριστικοποίηση του υποβιβασμού στη Γ εθνική η Σερραϊκή ομάδα δεν θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα για το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Φαίακα κι έτσι εκτός του ότι χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά, θα χάσει ένα βαθμό από τη βαθμολογία του φετινού κι ένα βαθμό από αυτήν του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου της Γ εθνικής κατηγορίας.
Ένα δυσάρεστο τέλος και στο… κλίμα των ημερών (ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» στον αγώνα με την Κύμη) οι Ίκαροι αποχαιρετούν τη χρονιά και κλείνουν έναν κύκλο με μια «λαμπρή» πορεία τα προηγούμενα χρόνια, με πέντε περιόδους στην Α2, με αποκορύφωμα την αδικία της μη ανόδου στην Α1 το 2012 κι ενώ το δικαιούνταν αφού ισοβάθμησαν στη 2η θέση με Απόλλωνα Πατρών και ΑΕΚ και έπρεπε να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Ακολούθησαν τα χρόνια της Γ εθνικής, η άνοδος στη Β το 2017 και φέτος ο υποβιβασμός στη Γ.
«Ταξίδι» έγινε αλλά όχι στην… Κέρκυρα
Η διοίκηση των Ικάρων δεν ανακοίνωσε κάτι όσον αφορά το παιχνίδι στην Κέρκυρα αν και Υπάρχουν αναφορές ότι υπήρξε αίτημα από την πλευρά της να γίνει ο αγώνας στην Ηγουμενίτσα αφού είναι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον (και οι δύο ομάδες έχουν υποβιβαστεί) και η ομάδα της Κέρκυρας χρησιμοποιεί παίκτες από το εφηβικό της τμήμα. Η αρνητική απάντηση έκανε τη διοίκηση να πάρει μια απόφαση που ξάφνιασε πολλούς αφού οι Ίκαροι δεν είχαν δώσει δικαιώματα διαχρονικά και μάλιστα την τελευταία χρονιά τους στην Α2 αν και είχαν υποβιβαστεί ταξίδεψαν έως την Τρίπολη για το παιχνίδι με τον Αρκαδικό.
Το ταξίδι στην Κέρκυρα δεν θα γίνει ποτέ και αυτό σίγουρα είναι πλήγμα για το γόητρο του συλλόγου αλλά όσοι παρακολουθούν το μπάσκετ του Νομού δεν ξεχνούν (και δεν πρέπει) ότι αυτή η ομάδα έδωσε τη δυνατότητα στους Σερραίους να κάνουν ένα όμορφο … ταξίδι στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ, να δούνε μεγάλα ονόματα στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών από τον Γιάννη Αντετοκούμπο (ήρθε στις Σέρρες με το Φιλαθλητικό) αλλά και παίκτες-ονόματα που φόρεσαν την κίτρινη φανέλα όπως ο Κώστας Κακαρούδης, ο Κώστας Τότσιος, ο Σπύρος Μούρτος, ο Σάββας Καμπερίδης, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο Γιώργος Κουκάς, ο Φίλιππος Συμεωνίδης, ο Θανάσης Τοπούζης κ.α.
Η απόφαση αυτή ίσως να είναι κι ένα μήνυμα από τον ισχυρό άνδρα των Ικάρων Άρη Αθανασιάδη που του πιστώνεται η καλή πορεία των Ικάρων στην Α2, η καταξίωση του συλλόγου στη συνείδηση των ανθρώπων του μπάσκετ στην Ελλάδα, ουσιαστικά η άνοδος στην Α1 (που στην πραγματικότητα επετεύχθη), βέβαια του χρεώνονται λάθη στις αποτυχίες της ομάδας αλλά έχει κάθε λόγο να είναι απογοητευμένος, όπως και οι περισσότεροι παράγοντες στο Νομό, από τη μη στήριξη της ομάδας από τους φορείς της πόλης, τα μηδαμινά έσοδα στην κατηγορία ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά έξοδα (μετακινήσεις κ.α) αλλά και την απουσία κινήτρων για να αγωνίζεται μια ομάδα σε αυτές τις κατηγορίες (άλλωστε πολλές ομάδες έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια κι έχουν χαθεί από το χάρτη). Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τους Ικάρους αν κι έχουν αποδείξει ότι έχουν μέταλλο και όσο κι αν πέσουν… «ξανά προς τη δόξα τραβούν».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:
«Μετά τη δήλωση μη συμμετοχής του Σωματείου ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ στον αγώνα ΚΕ Φαίακας Κερ.: ΑΟΚ Ίκαροι Σερ. της 19/05/2019 για την 30η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (2οςόμιλος), ο αγώνας ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του Σωματείου ΚΕ Φαίακας Κέρκυρας με σκορ 20-0.

Σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών το Σωματείο ΑΟΚ Ικαροι Σερρών εκτός από τον μηδενισμό υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 (άρθρο 7)».

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>