ΣΤΟΥΣ ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ στο Διαχρονικό-Εγκαίνια από Κ.Στρατή

Συντάκτης:
 

Αύριο Σάββατο 18 Μαϊου στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Στο Μουσείο… μια βραδιά» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κυλικείου του Μουσείου από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή.
Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, το κυλικείο θα λειτουργεί ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε «Μυρμιδόνες» (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) με τα μέλη του.
Ο ΚΟΙΣΠΕ Λάρισας ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων της πόλης, γενικό και πανεπιστημιακό, που παρέχουν υπηρεσίες ψυχιατρικές.
Στον συνεταιρισμό συμμετέχουν επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί κλπ, είτε αφιλοκερδώς, είτε ως αποσπάσμενοι απο υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η φιλοσοφία είναι άνθρωποι στιγματισμένοι και κοινωνικά και εργασιακά αποκλεισμένοι, να βρίσκουν δουλειά και έτσι να αισθάνονται χρήσιμοι, ισότιμοι, να τονωθεί το ηθικό τους, να αποκτήσουν μια οικονομική απολαβή και κυρίως να επανενταχθούν στην κοινωνία.
Ως άλλοι Μυρμιδόνες, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα «μεταμορφώνονται» σε γενναίους πολεμιστές της ζωής και ήδη απασχολούνται στην τραπεζοκομία και την καθαριότητα, στο κατάστημα δώρων και ειδών πρώτης ανάγκης εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στο εξής και στο κυλικείο του Διαχρονικού Μουσείου.
Αύριο, λοιπόν, στις 21.00 ώρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του κυλικείου του Διαχρονικού Μουσείου από τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Στρατή και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά οι: Αμαλία Σδρόλια (μέτζο σοπράνο), Αστέριος Τσέτσιλας (τενόρος), Γιώργος Τσιαρδάκας (φλάουτο), Ιωάννα Σιοπούδη (πιάνο) και Μιχάλης Ζαχαρτζής (κοντραμπάσο) με το μουσικό ταξίδι «Στο μουσείο μια βραδιά».
Η είσοδος στο Μουσείο στις 18/5/2019 είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στις 19.30 θα παρουσιαστεί το πρώτο τεύχος της περιοδικής ηλεκτρονικής σειράς του Διαχρονικού Μουσείου «Πέτασος» που περιλαμβάνει τα Πρακτικά της Ημερίδας με τίτλο «Τοπική Κεραμική της Θεσσαλίας από τον 7ο έως τον 5ο αι. π.Χ.», που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Διαχρονικό Μουσείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα ΙΑΚΑ. Την έκδοση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Διαχρονικού Μουσείου www.dml.culture.gr, επιμελήθηκαν η αρχαιολόγος της Εφορείας Στέλλα Κατακούτα και ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Παλαιοθόδωρος. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Μαρία Σταματοπούλου, που θα αναφερθεί στη Θεσσαλία των αρχαϊκών χρόνων.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το Ημερολόγιο του Μουσείου για το 2019 που είναι αφιερωμένο στην περιοδική έκθεση «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» και θα μοιραστεί στους παρευρισκόμενους.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>