ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΘ για την Γενοκτονία των Ποντίων

Συντάκτης:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Εκδηλώσεις στην μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημέρα αποβίβασης του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα και έναρξης της τρίτης, και πλέον σκληρής, φάσης της Γενοκτονίας.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ οργανώνει εκδήλωση στις 11.30 π.μ. της 19ης Μαΐου στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης με την προβολή δύο ντοκιμαντέρ: «Η μπάντα«του Νίκου Ασλανίδη και«Πόντος, οι μεγάλες ώρες» του Στάθη Παρχαρίδη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ. ΙΑΝΟΣ, 7μμ: Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την Τετάρτη 22 Μαΐου στον ΙΑΝΟ, στις 7μμ, την τελευταία, πριν το καλοκαίρι, εκδήλωση με θέμα:
«Η γεωστρατηγική της Ρωσίας στην αυγή της μετα-δυτικής εποχής», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του Ιωάννη Φριτζαλά, με τίτλο «Κριμαία: Η ενεργειακή γέφυρα της Ευρώπης».
Θα μιλήσει ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωάννης Φριτζαλάς, Γεωπολιτικός- Ιστορικός Αναλυτής.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΙΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΠΘ, 7μμ. ΚΙΠ ΘΟΡΝ ΝΟΜΠΕΛ ΦΥΣΙΚΗΣ
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Ροπή», το Αστεροσκοπείο Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς και υπο την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, συνδιοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Κιπ Θόρν Νόμπελ Φυσικής 2017 Έδρα Feyman Θεωρητικής Φυσικής, Πανεπιστημίου Caltech.
Το θέμα της ομιλίας είναι: «Εξερευνώντας το Σύμπαν με τα βαρυτικά κύματα. Από τη Έκρηξη στις Μαύρες Τρύπες»
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα αρχίσει στις 19.00. Ο Κιπ Θορν είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Interstellar το οποίο έγινε και ταινία.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>