Γ. ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ: Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΑΔΑ καταρρέει με πάταγο

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος, Πολιτική Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Ο Γιάννης Μπουρνούς, επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό»), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
«Ο κύριος Αυγενάκης πρέπει να προσέχει λίγο περισσότερο τι λέει δημοσίως» σχολίασε ο κ. Μπουρνούς αναφερόμενος στα υπονοούμενα του κ. Αυγενάκη για νοθεία στις εκλογές και συμπλήρωσε ότι «ο κύριος Αυγενάκης έχει πει χοντράδες και στο παρελθόν όπως για την υπόθεση παιδεραστίας του κ. Γεωργιάδη που έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για σκευωρία».
Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι αυτές οι αντιδράσεις προκύπτουν «επειδή βλέπουν στις εσωτερικές δημοσκοπήσεις της ΝΔ και όχι στις αστείες μετρήσεις που παρουσιάζονται στα ιδιωτικά ΜΜΕ, αυτό το αφήγημα, αυτή τη Μητσοτακιάδα να καταρρέει με πάταγο».
Για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κυβερνώντος κόμματος και τις συναντήσεις με ηγετικά στελέχη των τριών μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ο κ . Μπουρνούς τόνισε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις εφόσον δεν το κάνουν εν κρυπτώ, μπορούν να συνεισφέρουν από την δική τους οπτική».
Για την προκλητική στάση της Τουρκίας σε σχέση με την Κυπριακή ΑΟΖ ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού τόνισε ότι «οι απαράδεκτες κινήσεις της Τουρκίας όχι απλά δεν συμβάλλουν σε αποκλιμάκωση στην περιοχή και σταθεροποίηση αλλά αντιθέτως παίζουν με την φωτιά γιατί παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη».
Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για την στάση της Βρετανίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Οι δηλώσεις της Βρετανικής πλευράς ήταν ατυχέστατες, σε τελείως λάθος κατεύθυνση και αντιβαίνουν την Ευρωπαϊκή τοποθέτηση» είπε χαρακτηριστικά. «Η πάγια θέση της χώρας είναι ότι η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται. Στην περίπτωση της κυπριακής ΑΟΖ η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα υποστηρίζει».
(περισσότερα)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
share->share_count); ?>