ΣΕΡΡΕΣ: ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ 48 κιλών κάνναβης

Συντάκτης:
Κατηγορία: Μακεδονία Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Καίριο πλήγμα στη διακίνηση κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Σερρών έδωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών με την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Στην κατοχή των μελών της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 48 κιλά κάνναβης. Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης τρεις άντρες ηλικίας 36, 38 και 41 ετών, οι οποίοι -όπως διαπιστώθηκε- μαζί με συνεργό τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 36χρονου, που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
40 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 46 κιλών και 170 γραμμαρίων, 4 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλού και 82 γραμμαρίων και 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Σε έρευνες που ακολούθησαν σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 41χρονος και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης βάρους 2 κιλών και 272,7 γραμμαρίων, 3 συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 26,4 γραμμαρίων, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας εμφανώς πλαστό, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και υλικά συσκευασίας ναρκωτικών.
Στην κατοχή και στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
3 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 63,8 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους 4 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης κατασχέθηκαν 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, 5 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 41χρονου.
Συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 48 κιλών και 446,7 γραμμαρίων, κοκαΐνης βάρους 26,4 γραμμαρίων και κατεργασμένης κάνναβης βάρους 1 κιλού και 145,8 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>