ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 5Ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ παιδιά και οι τεχνολογικές εξελίξεις παρουσία της Ξ. Δημητρίου

Συντάκτης:
 

Η Ομάδα Αγωγής Υγείας του 5ου Λυκείου Λάρισας συνδιοργάνωσε ειδική συνεδρία για μαθητές με τίτλο, «Τα παιδιά και οι τεχνολογικές εξελίξεις», με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και την υποστήριξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Η ειδική συνεδρία διεξήχθη στο πλαίσιο του διεπιστημονικού συνεδρίου «Τεχνολογικές εξελίξεις και Δικαιοσύνη», στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής Λάρισας. Η πρόσκληση απευθύνθηκε με αφορμή την πανελλήνια βράβευση για το 2019 της δράσης της Ομάδας Αγωγής Υγείας με τίτλο «Το νου σου στο διαδίκτυο», από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ανοίγοντας τη συνεδρία η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, επιχτύπησε ότι ζούμε την περίοδο όπου οι φίλοι είναι πολλοί και κανένας, όπου οι ορίζοντες είναι πολλοί και κανένας, και τόνισε ότι η τεχνολογία είναι για τη ζωή και όχι η ζωή.
Στη συνέχεια τα μέλη της Ομάδας Αγωγής Υγείας, ενημέρωσαν συνομηλίκους τους για ζητήματα ορθής και ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών, ζητήματα χρήσης των κοινωνικών δικτύων, ψηφιακού εγγραμματισμού και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών και στον ψηφιακό κόσμο.
Συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης: Δανάη Βαρνά, Σοφία Ζαγγανά, Έλλη Κοντέου, Κωνσταντίνος Κυριακού, Νικόλαος Πνευματικός, οι πρωτοετείς φοιτητές: Νικόλαος Πινάτσης και Ελένη Σπυράτου και οι τριτοετείς φοιτητές: Ευάγγελος Παππάς και Βασιλική Σταμάτη.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα και βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο δράσεων της Ομάδας Αγωγής Υγείας. Η συνεδρία έκλεισε με το τραγούδι, «Διαφορετικοί: Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε…», για ένα σχολείο και μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Το τραγούδι ερμήνευσαν οι μαθητές της Β’ τάξης Κλοάντια Ισουφάι και Ντάριο Λεσάι, ενώ φλάουτο έπαιξε ο μαθητής Μιχάλης Κατσαμπέρης. Τον συντονισμό της Ομάδας είχε η εκπαιδευτικός Αρχοντία Γιαννακάκη.
Της παρουσίασης του 5ου Λυκείου Λάρισας, προηγήθηκε ενημέρωση από ειδικούς για θέματα νέων τεχνολογιών. Συμμετείχαν με ομιλίες, ο Γ. Γέρμανος, Αστυνόμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Αλ. Καπανιάρης, Συντονιστής Πληροφορικής Θεσσαλίας, ο Σ. Λαϊνάς, Δρ Ψυχολογίας, Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων «Προαγωγής Αυτοβοήθειας» του Α.Π.Θ. Στο προεδρείο ήταν, ο Κων/νος Μπονώτης, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής Π.Θ και ο Κων/νος Σιώμος, Πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Ειδικό Ιατρείο Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝ Λάρισας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Στ. Δασκαλόπουλος, ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ι. Στεφανίδης, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ι. Καψάλης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λάρισας, κ. Δ. Δεληγιάννης.
Τη συνεδρία παρακολούθησαν αντιπροσωπείες μαθητών κι εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Λάρισας: 2ο Λύκειο, 4ο Λύκειο, 5ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 6ο Λύκειο, 10ο Γυμνάσιο, Λύκειο Νίκαιας, Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Ν.Μπακογιάννη, 1ο ΕΠΑΛ, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>