ΦΙΛΙΑΤΡΑ:ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Π. & Η. Ηλιόπουλου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτισμός Ετικέτες:
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

Το Μουσείο Πάνου & Ηλία Ηλιόπουλου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο (18 Μαΐου), με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις.
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με στόχο να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977, τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».
Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Διαφυλάσσοντας με σεβασμό την ιστορική μνήμη και την παράδοση, αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να εμπνεύσουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να υπηρετήσουν τις ανάγκες του.
Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο Πάνου & Ηλία Ηλιόπουλου προσκαλεί το κοινό, το Σάββατο (18 Μαΐου), 5-8 μ.μ., να επισκεφθεί το μουσείο, με δωρεάν είσοδο και ξεναγήσεις στις εκθέσεις του από τον εμπνευστή και δημιουργό του μουσείου, τον Αντώνη Ηλιόπουλο, υιό του Πάνου Ηλιόπουλου και τους εθελοντές-φίλους του μουσείου.
Στο πωλητήριο του μουσείου θα προσφέρεται έκπτωση 10%, στις εκδόσεις του Μουσείου Π. & Η. Ηλιόπουλου.
Μουσείο Πάνου και Ηλία Ηλιόπουλου, Ζαχαριανών 12, Φιλιατρά (τηλ. 6974-460.634 και 27610-33.807).

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>