ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ STAR: ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΔΩΔΕΚΑ συντάξεις, οι οποίες δεν είναι σήμερα εγγυημένες

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική Ετικέτες:
 

Στο https://www.altsantiri.gr διαβάσαμε:

Συνέντευξη για όλα τα θέματα παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκεί αναφέρθηκε εκτενώς στο πεδίο της οικονομίας, στις συζητημένες δηλώσεις του για επταήμερη εργασία, την παραχώρηση δημοσίων υπαλλήλων σε ιδιώτες στον χώρο της υγείας αλλά και την κατάργηση της 13ης σύνταξης.
Ο αρχηγός της ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις παροχές που έκανε πριν λίγες μέρες, λέγοντας πως «πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους»
Ταυτόχρονα αναρωτήθηκε γιατί «ο πρωθυπουργός δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου. Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου. Άλλά εγγυώμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες. Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».
«Μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο» πρόσθεσε.
«Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο».
Παράλληλα, έφερε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα των επενδύσεων, όπως το Ελληνικό που δεν έχει ολοκληρωθεί.
«Τα νέα άνεργα παιδιά τα οποία θα βρουν δουλειά σε μία νέα επένδυση στην Ελλάδα θα είναι οι ελιτ ή οι πολλοί; Εχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς. Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελληνων. Αυτός ο διχασμός και η πόλωση δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο».
«Θυμάμαι οτι πριν από 30 χρονια Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Χαρίλαος Φλωράκης άφησαν πίσω της την πιο τραυματική περίοδο και είπαν να το κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, να κάνουμε πράξη την εθνική συμφιλίωση»
Για επταήμερη εργασία: Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας και να προτείνουμε λύσεις;
«Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας και να προτείνουμε λύσεις;» αναρωτήθηκε ο αρχηγός της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του για την επταήμερη εργασία.

«Όταν δεσμεύομαι ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αυτό είναι για τις ελίτ ή για τους πολλούς εργαζόμενους; Όταν δίνω αγώνα γιατί από την επιτυχία μιας επιχείρησης πρέπει να είναι πρώτα ωφελημένοι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ελίτ; προσπάθεια άθλιας προπαγάνδας. Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Δόθηκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει».
«Η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική».
Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Γίνεται παντού. Γίνεται ήδη στην Ελλάδα.
Προκαλεί… χωρίς ντιμπέιτ
«Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για όσα λέμε. Την έμφαση που δίνουμε στην πρόληψη, τις δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού, να μιλήσουμε για τους καρκινοπαθείς, για το πως θα αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία μας. Υπάρχουν όλα στο πρόγραμμά μας» υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ
«Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη αλλά ως προς την υπερφορολόγηση. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν μνημονιακότερη των μνημονιακών. Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ» ήταν το καταγγέλλω του αρχηγού της ΝΔ.
«Βλέπω τον αντίπαλό μου να αφιερώνει ένα κομμάτι των ομιλιών του σε προσωπικές του επιθέσεις. Όταν η βουλή κλείσει και πάμε σε εθνικές εκλογές, όσα ντιμπέιτ θέλει. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι εγώ σας μιλώ για το μέλλον; Και αντίστοιχα ένα κομμάτι του πολιτικού χρόνου από την κυβέρνηση αναλώνεται σε προσωπικές επιθέσεις; Εμένα μου βγάζει ανασφάλεια».
«Το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει ένας νικητής η ΝΔ, και ένας ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε μία καθαρή νίκη το βράδυ των ευρωεκλογών, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι σημάίνει αυτό. «Όσο πιο η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι εξελίξεις. Το σημαντικό είναι πως θα αποτυπωθεί το αποτέλεσμα στην ελληνική κοινωνία. Ζητώ στήριξη στη ΝΔ γιατί μόνο η ΝΔ μπορεί να γίνει ο φορέας της ς πολιτικής αλλαγής» τόνισε.
«Δεν αποτέλεσε ποτέ η ασφάλεια προτεραιότητα για την κυβέρνηση αυτή. Θα αποτελέσει για την επόμενη».
«Έχουμε υποχρέωση να ξανακάνουμε τον Έλληνα πολίτη να αισθάνεται ασφαλής. Δεν αποτέλεσε ποτέ η ασφάλεια προτεραιότητα για την κυβέρνηση αυτή. Θα αποτελέσει για την επόμενη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, και υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση του θα κτίσει τις φυλακές τύπου Γ, υψίστης ασφαλείας και θα εφοδιάσει πλήρως την ελληνική αστυνομία.
Ταυτόχρονα, δε στήριξε τον γραμματέα της ΝΔ κ. Αυγενάκη για τις δηλώσεις του περί νοθείας τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ζήτημα νοθείας». «Εμείς καλούμε τους νεοδημοκράτες να είναι πάνω από όλες τις κάλπες. Απευθύνω έκκληση, υπάρχει πλατφόρμα για εκλογικούς αντιπροσώπους» πρόσθεσε.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>