ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ στα Τρίκαλα

Συντάκτης:
Κατηγορία: Πολιτική
 

Για ένα γνήσιο λαϊκό, δημοκρατικό ξέσπασμα, ένα ξέσπασμα αξιοπρέπειας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σήμερα από τα Τρίκαλα. Σε μία πολύ συγκέντρωση στην αρχή της πλατείας Ρήγα Φεραίου μίλησε για παροχές, και μέτρα στήριξης της κοινωνίας, ενώ αναφέρθηκε στις προσλήψεις εκπαιδευτικών, στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας αλλά και την παράλληλη στήριξη με επιδόματα αλληλεγγύης, στην επαναφορά της 13ης σύνταξης, την μείωση της ανεργίας.
«Στις 26 Μαΐου θα υπάρχουν δύο βασικές κάλπες: η μία θα βγάλει επταήμερη εργασία, κατάργηση της 13ης σύνταξης, απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Στην άλλη κάλπη υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, η στήριξη των αδυνάμων, η έξοδος από την κρίση με σχέδιο και ασφάλεια». Στον ίδιο τόνο τόνισε με νόημα, «Αυτές οι εκλογές δεν θυμίζουν ευρωεκλογές. Οι πολιτικοί αντίπαλοι λένε να φύγει ο Τσίπρας. διαχρονικά όμως καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια μέσα από ελαφρύνσεις για το όφελος των πολλών» ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι η απλή αναλογική συμβάλει στην τοπική αυτοδιοίκηση των συναινέσεων και της συνεργασίας.
Για την περιφέρεια Θεσσαλίας
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα έργα για την περιφέρεια Θεσσαλίας και την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων καθώς και στον πρωτογενή τομέα. «Αυξήσαμε τη χρηματοδότηση: είπε χαρακτηριστικά: μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στα 151 εκ ευρώ. Προχωράμε εμείς που μας λένε «κατσαπλιάδες», αυτοί που είναι επαγγελματίες στη μίζα, στη διαπλοκή». Επίσης αναφέρθηκε στην Ε-65 δεσμευόμενος ότι θα δρομολογηθεί ως το τέλος η σύνδεση με την Εγνατία και τη Δυτική Μακεδονία ενώ ήδη ολοκληρώνεται το δεύτερο τμήμα.
Αναφέρθηκε στη στήριξη στον αγροτικό πληθυσμό, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε εμείς που κατοχυρώσαμε το αφορολόγητο για τον αγρότη, κόντρα σε εκείνους που ήθελαν να συμψηφίσουν τις κατασχέσεις στους λογαριασμούς των αγροτών με τις επιδοτήσεις». Καταλήγοντας την ομιλία του στην πλατεία Ρήγα Φεραίου δήλωσε: «Έχω πλήρη επίγνωση της κοινωνικής κατάστασης. Φύγαμε όμως από τη μέγγενη, ορίζουμε πια το μέλλον μας».
Υποδοχή
Η θερμή υποδοχή του πρωθυπουργού, από χιλιάδες κόσμου που τον συνόδευσαν σε όλη την πορεία στον πεζόδρομο της Ασκληπιού μέχρι να ανέβει στο βήμα της ομιλίας του, ήταν η αφορμή για τον κ. Τσίπρα, για να απευθυνθεί ανοιχτά απαντώντας σε όλα τα μέτωπα που άνοιξε το τελευταίο διάστημα η αντιπολίτευση. Ξεκινώντας με το τελευταίο της αμφισβήτησης του αδιάβλητου της διαδικασίας των εκλογών, ο κ. Τσίπρας, ανέφερε, ««Η κληρονομιά της βίας και της νοθείας δεν ανήκει στη δημοκρατική παράταξη, σε άλλη παράταξη ανήκει, ας τα ξεχάσουν αυτά και ας τα αφήσουν στη δεκαετία του 1960», δήλωσε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει, «Κάποιοι ανακήρυξαν τον κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργό» από τη μέρα που εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ., ανεξαρτήτως αν έχει το ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά και πρόεδρος ενός ιστορικού κόμματος, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.
Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας ο πρωθυπουργός, τον οποίο ακολούθησε πλήθος κόσμου, κατευθύνθηκε στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρικκαίων, κ. Κ. Κρεμμύδα, που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου τόνισε την ανάγκη μίας πλατιάς προοδευτικής συμμαχίας απέναντι στη Ν.Δ.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα: http://www.ert.gr)

share->share_count); ?>