ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας και στις περιοχές που κήρυξε η

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος, Κύρια Άρθρα Ετικέτες:
 

Η Τουρκία όχι μόνο δεν αναδίπλωσε τις προκλητικές της κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ μετά τις διεθνείς κατακραυγές αλλά αντίθετα, ενισχυμένη και από τις κινήσεις του στρατού της με την άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019», φαίνεται πως επιμένει στις παραβιάσεις.
Έτσι, ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του στην ισλαμοεθνικιστική εφημερίδα Ακίτ, τόνισε ότι «και στις περιοχές που κήρυξε ΑΟΖ η άλλη πλευρά θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας» αναφέροντας ότι δεν θα επιτρέψουν σε ένα κακομαθημένο παιδί να κομπάζει στην περιοχή».
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, τονίζοντας πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμες κοινότητες οι οποίες έχουν και οι δύο δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες του νησιού. «Όσα δικαιώματα έχει η νότιος Κύπρος τα ίδια δικαιώματα έχει και η βόρειος επί των υδρογονανθράκων εκεί. Κι εμείς άλλωστε ως Τουρκία έχουμε συμφωνίες με τους Τουρκοκύπριους. Συνεχίζουμε εντατικά τις έρευνές μας στην ΑΟΖ συμπεριλαμβανομένης της βορείου Κύπρου», ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος πρόσθεσε πως «εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε τις έρευνές μας και στις περιοχές που κήρυξε η άλλη πλευρά. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) έχει λάβει αδειοδότηση από παλιά, συνεχίζουμε τις έρευνές μας και θα τις συνεχίσουμε. Και μετά στην ΑΟΖ που διεξάγει τώρα έρευνες το Μπαρμαρός, στο τεμάχιο 9. Στο τέλος μπορεί να γίνει γεώτρηση»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Όποιος ό,τι και να πει αυτό είναι δικαίωμα των Τουρκοκύπριων. Επομένως δεν επιτρέπουμε να αγνοούν αυτό το δικαίωμα, να γίνεται προσπάθεια τυγχάνει μονομερούς εκμετάλλευσης αυτού του δικαιώματος ή να γίνεται προσπάθεια να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, σχηματίζοντας συμμαχίες διεθνούς διάστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να δείχνουν το δάχτυλο στην Τουρκία και τους τουρκοκυπρίους. Η νότιος Κύπρος έχει μια συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού», είπε.
(Με πληροφορίες από philenews.com)

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

share->share_count); ?>