ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συντάκτης:
 

Την απάντησή της στις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε και δεν παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις των Ελευθέριων στην Κομοτηνή για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης στις 14 Μαΐου έδωσε για μια ακόμη φορά στη συνέντευξή της στο ράδιο Παρατηρητής 94 fm της Κομοτηνής και στη δημοσιογράφο Νατάσα Βαφειάδου, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας: Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας: Θράκης δεν απέστειλε πρόσκληση εκπροσώπησης στην κυβέρνηση είτε από λάθος είτε από δόλο.
Επίσης, ανέλυσε το στόχο της επίσκεψής της στο νομό Ροδόπης, ενημέρωσε για το πρόγραμμα επιχορήγησης πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων του ΥΜΑ-Θ «Δημιουργώ», αλλά και για το νέο πρόγραμμα «Παράγω» γα επιδοτήσεις ομάδων παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν τα προϊόντα τους Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης.
«Θα ήθελα να μάθω αν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας: Θράκης δεν απέστειλε πρόσκληση από λάθος ή από δόλο και μικροκομματική σκοπιμότητα», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, συμπληρώνοντας ότι «την υποχρέωση να κληθεί η κυβέρνηση την έχει η Περιφέρεια που, εφόσον δεν απέστειλε πρόσκληση, είναι αυτή που απέκλεισε την εκπροσώπηση της κυβέρνησης από την επετειακή εκδήλωση».

«Σε άλλες Περιφέρειες υπήρχε σύνδεση και συνεργασία με την κεντρική εξουσία ανεξάρτητα από την πολιτική κατεύθυνση. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν έγινε αυτό και όχι με ευθύνη της κυβέρνησης. Τέτοια προβλήματα πρέπει να εξαλειφθούν και οφείλουν οι πολίτες να πιέσουν όλους ώστε να συνεργαστούν για την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Δεν γίνεται ένας τόπος να πάει μπροστά χωρίς συνεργασία και είναι άδικο γι’ αυτή την περιφέρεια που έχει πραγματικό πλούτο και ομορφιές», ανέφερε στην συνέντευξή της η Υφυπουργός.
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για τις περιοδείες της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε ότι, πέρα από τους προσωπικούς δεσμούς λόγω της καταγωγής της, κρίνει ως μια από τις βασικές υποχρεώσεις της ως Υφυπουργού να επισκέπτεται όλες τις περιοχές αρμοδιότητας του ΥΜΑ-Θ, να συζητάει με τους φορείς και τους κατοίκους και να αναζητώνται τρόποι ώστε να λύνονται τα προβλήματα και να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών.
«Έχω επισκεφτεί σχεδόν όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, εκτός από τη Δράμα, όπου σχεδιάζω να μεταβώ το επόμενο διάστημα», ανέφερε η Υφυπουργός.

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

– Χορηγούμενη-

Η ΔΙ Α Α ΜΑ Θ Α Α Ε , ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Αν Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ) και τους 22 Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατόρθωσαν με συντονισμένες προσπάθειες να οδηγήσουν προς ανακύκλωση περίπου 50 τόνους εκλογικού υλικού από τις πρόσφατες εκλογές στις 26 Μαΐου 2019 (Ευρωεκλογές – Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές) και στις 2 Ιουνίου 2019 (Επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Το αχρησιμοποίητο έντυπο εκλογικό υλικό συγκεντρώθηκε χωριστά στην πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων και οδηγήθηκε στην πλειοψηφία του στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης Από εκεί οδηγήθηκε στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιήθηκε η διαλογή του από τυχόν ξένες ύλες και η προετοιμασία του για αποστολή και ανακύκλωση σε χαρτοβιομηχανίες Σημειώνεται ότι σε ορισμένους Δήμους, όπως ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε δρομολόγιο αποκλειστικά με εκλογικό υλικό προς ανακύκλωση το οποίο διαχωρίστηκε με διαλογή στην πηγή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πιο άμεση ανακύκλωση χαρτιού αλλά και στην πιο υψηλή ποιότητα του υλικού

Ιδιαίτερα εύσημα και συγχαρητήρια αξίζουν αφενός σε όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και αφετέρου στο προσωπικό των δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ, που συνετέλεσαν στη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση των αχρησιμοποίητων ψηφοδελτίων Το μήνυμα αυτό είναι σημαντικό ώστε να επαναληφθεί η προσπάθεια στις ερχόμενες εθνικές εκλογές και να οδηγηθεί το εκλογικό υλικό προς ανακύκλωση και όχι στα κοινά απορρίμματα

– Χορηγούμενη-

Η ανακύκλωση του χαρτιού με διαλογή στην πηγή συμβάλει στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και παράλληλα έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως τη μείωση των εκπομπών αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου με την αποφυγή εκπομπών μεθανίου από χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ) και την αποφυγή κοπής δέντρων, τα οποία απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν θετικές

share->share_count); ?>