ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΜΙΑ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ παράδειγμα προς μίμηση

Συντάκτης:
Κατηγορία: Αυτοκίνητο, Πολιτική
 

Στο http://www.ert.gr διαβάσαμε:

«Καθήκον» και «υποχρέωση» μ’ αυτές τις δύο λέξεις περιέγραψαν την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία ως μέλη εφορευτικής επιτροπής. Ο Χρυσοβαλάντης Παρασκευούδης, αγρότης, η Μαρία Ισπικούδη, Μοριακή Βιολόγος, η Μελπομένη Σκοδραμούδη, ελεύθερη επαγγελματίας και ο Μανώλης Δημάκης, Ιδιωτικός Υπάλληλος βρέθηκαν στο 113ο Εκλογικό Τμήμα της Μεσσούνης, ένα ενιαίο εκλογικό τμήμα για δεύτερη Κυριακή.
Ενώ σχεδόν παντού καταγράφονται εκ νέου απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών σ΄αυτό το εκλογικό τμήμα τέσσερις νέοι και νέες, με την δικαστική αντιπρόσωπο κα Βασιλική Καρδίμη, υπενθύμισαν τα αυτονόητα.
«Η εκλογική διαδικασία κύλησε απρόσκοπτα με την ουσιώδη και σημαντικότατη συνδρομή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής τα οποία μέλη παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Στο κέντρο της πόλης υπήρχε σοβαρό θέμα με τις εφορευτικές επιτροπές λόγω της ελλιπούς παρουσίας τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε προτάθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να δίνεται μια συμβολική αμοιβή από το κράτος προκειμένου να είναι παρόντα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και να προσέρχονται στην διαδικασία.{{» δήλωσε η κα Βασιλική Καρδίμη.
Στην Μεσσούνη είναι εγγεγραμμένα 370 άτομα, από αυτά την προηγούμενη Κυριακή ψήφισαν γύρω στα 200 αναμένεται, ωστόσο, πως αυτή την Κυριακή θα σημειωθεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό αποχής. «Είναι μια διαδικασία που κυλά άρτια, με ευκολία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, υπάρχει πολύ καλό κλίμα και σε επίπεδο συνεργασίας από την πλευρά των εκλογικών αντιπροσώπων των παρατάξεων» σημείωσε η κα Καρδίμη τονίζοντας πως όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στην Μεσσούνη και ψηφίζουν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. «Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και να είμαστε σ΄αυτό το άρτιο επίπεδο οργάνωσης. Με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους σηματοδοτούν το γεγονός ότι η εκλογική διαδικασία απαιτεί την υπέρβαση και την συνδρομή όλων μας που είναι ουσιώδης.Μόνο μέσα από την ομαδική συνεργασία μπορεί να παραχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα» τόνισε η έμπειρη δικηγόρος για να προσθέσει ότι «νομίζω ότι σε όλα τα επίπεδα η ομάδα είναι αυτή που καθορίζει την αρτιότητα του αποτελέσματος. Και στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα η ομάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε.»}}
Αποφεύγοντας τα λόγια και προτιμώντας τις πράξεις τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αρκέστηκαν να δηλώσουν ότι συμμετέχουν γιατί το θεωρούν καθήκον και υποχρέωση » ξεχασμένες λέξεις» παρατηρήσαμε για να σχολιάσουν «ναι, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε. Δεν γίνεται αλλιώς».
Φώτο: Η κα Βάσω Καρδίμη με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

(περισσότερα)

share->share_count); ?>