ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ Ασάφογλου για εθνότητα

Συντάκτης:
Κατηγορία: Θράκη, Πολιτική
 

«Έχουμε ελληνική εθνική συνείδηση»
Αντιδρούν τα μέλη της μειονότητας στην Ξάνθη μετά τις δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας Τσιγδέμ Ασάφογλου περί μειονότητας με «τουρκική εθνότητα».
Με επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν τη θέση τους, τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειονότητα των συνιστωσών της μειονότητας.
«Δεν μας προκάλεσαν έκπληξη οι δηλώσεις της προέδρου του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (KIEΦ) περί εξομοίωσης της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη με τουρκική εθνική μειονότητα. Οπως είναι γνωστό, πέρα από τους τουρκογενείς μουσουλμάνους, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται και από δύο άλλες συνιστώσες, τους Πομάκους και τους Ρομά, οι οποίοι έχουν ελληνική εθνική συνείδηση» επισημαίνει.
«Απαράδεκτες οι δηλώσεις»
«Ως Ελληνίδα Πομάκα νιώθω ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προσβάλλουν τις άλλες συνιστώσες της μουσουλμανικής μειονότητας και το πατριωτικό τους αίσθημα. Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό δεν εκπροσωπεί το σύνολο της μειονότητας» προσθέτει.
Στο τέλος η Εμινέ Μπορουτζή, με την ιδιότητα της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, επισημαίνει:
«Ως Σύλλογος Πομάκων του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους Πομάκων της Θράκης, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της ξεχωριστής μας ταυτότητας και κουλτούρας και αναχαίτισης της ποδηγέτησης της τουρκόφωνης συνιστώσας και των εκπροσώπων της».
(περισσότερα: https://dominonews.gr)

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
share->share_count); ?>