ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ: Μεταμφιέστηκαν σε γιατρό και ασθενή

Συντάκτης:
Κατηγορία: Ελλάδα, Οικονομία Ετικέτες:
 

Απόπειρα ληστείας με «άρωμα» τρομοκρατίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Συνελήφθησαν δυο άτομα, φέρεται να τους παρακολουθούσε η αντιτρομοκρατική, καθώς είναι «παλιοί γνώριμοι» των αρχών.
Συγκεκριμένα, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι δύο άτομα μεταμφιεσμένα, το ένα σε γιατρό το άλλο σε ασθενή αποπειράθηκαν να ληστέψουν χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ, τη στιγμή που οι υπάλληλοι της πήγαν να αλλάξουν τις «κασετίνες» με χρήματα σε ΑΤΜ.
Όπως έγινε γνωστό, τα δύο άτομα χρησιμοποίησαν όπλα για να απειλήσουν τους υπαλλήλους σεκιούριτι, οι οποίοι δεν πρόβαλλαν αντίσταση. Αμέσως χτύπησε συναγερμός με τους δράστες να επιχειρούν να διαφύγουν μέσα από το νοσοκομείο, ενώ έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί και υπάλληλοι της φύλαξης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είτε συνελήφθησαν προσπαθώντας να βγουν από το νοσοκομείο, είτε, κατά άλλη εκδοχή, συνελήφθησαν μόλις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Όπως αναφέρουν, ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα δύο άτομα παρακολουθούσαν αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας από Αθήνα, γνωρίζοντας ενδεχομένως τις προθέσεις τους. Αυτό ίσως εξηγεί πως συνελήφθησαν αμέσως, πριν προλάβουν να απομακρυνθούν, μέσα σε περίπου τρία λεπτά από τη στιγμή που επιχείρησαν τη ληστεία.
Να προσθέσουμε ότι οι δράστες άρπαξαν από μια κασετίνα με χρήματα και κατά τη διαφυγή τους, η μία έπεσε και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός που βάφει τα χαρτονομίσματα.

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

share->share_count); ?>