ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Κανέναν δε θα συλλάβετε

Συντάκτης:
Κατηγορία: Κόσμος, Κύρια Άρθρα Ετικέτες:
 

Συνεχίζοντας την προκλητική συμπεrιφορά των τελευταίων εβδομάδων, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε με πολύ υποτιμητικό τόνο για τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για το προσωπικό του Πορθητή που εξέδωσε η κυπριακή δημοκρατία, τονίζοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πάρει τη θέση τους στην ανατολική Μεσόγειο και καθήκον της Τουρκίας είναι να προστατεύσει το προσωπικό του πλοίου.
Ο τούρκος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις σε τελετή βράβευσης των Τούρκων εξαγωγέων, και προσέθσε πως «εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».
«Αγαπητοί αδελφοί μου εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτά τα νερά στην ΑΟΖ που έχει διαχωριστεί για μας, συνεχίζουμε τις έρευνές μας στην ΑΟΖ μας και θα τις συνεχίσουμε. Έχουμε τέσσερα πλοία, τα δύο από αυτά είναι γεωτρύπανα και τα δύο ερευνητικά. Παλαιότερα ψάχναμε να ενοικιάσουμε πλοία και δεν βρίσκαμε, αλλά πλέον είναι πλοία που μας ανήκουν αυτά. Εμείς τώρα κάνουμε αυτή τη δουλειά με αυτά. Που ήμασταν και που είμαστε τώρα; Μας ανήκουν αυτά τα πλοία πλέον. Το ίδιο κάνουν και εκείνοι», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «εάν κάποιοι κάνουν κινήσεις, κι εμείς με όλες τις φρεγάτες μας και αν χρειαστεί μαζί με τα αεροσκάφη μας παίρνουμε τη θέση μας δίπλα σε εκείνα τα πλοία μας και συνεχίζουμε τις εργασίες μας».
Αναφερόμενος στα διεθνή εντάλματα συλλήψεων του προσωπικού του Πορθητή, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «έδωσαν λέει μια εντολή. Έδωσαν εντολή να συλλάβουν αυτούς που βρίσκονται στο πλοίο. Τίποτα δεν θα καταφέρετε. Τισυλλήψεις θα κάνετε;. Τίι θα συλλάβετε;», διερωτήθηκε.

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

«Άλλωστε με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας έχουμε πάρει τη θέση μας στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε εκεί. Αυτό το προσωπικό μας είναι δικό μας καθήκον να το προστατεύσουμε. Και αυτό το συνεχίζουμε και θα το συνεχίσουμε μέχρι το τέλος» ολοκλήρωσε.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

(περισσότερα: https://www.altsantiri.gr)

share->share_count); ?>