ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΤΙΣ παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης:
 

Στο http://www.gnomionline.gr διαβάσαμε:

Όμορφες εικόνες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης Έβρος 2 λεπτά ago by Η Γνωμη 0 Κάτοικοι και επισκέπτες κατακλύζουν και απολαμβάνουν κάθε μέρα την παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, παρά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο μεγαλύτερο τμήμα της. Από τα νέα παγκάκια που βλέπουν θάλασσα στην στροφή του Εγνατία, μέχρι το διπλανό κομμάτι που έχει γίνει ένα όμορφο σημείο αναφοράς, αλλά και ο χώρος με τις πέργολες απέναντι από τις ταβέρνες, που θα παραδοθεί προς χρήσης μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, η φετινή εικόνα της Βασιλέως Αλεξάνδρου δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των προηγούμενων ετών. Βεβαίως, δεν λείπουν και πάλι τα προβλήματα και τα παράπονα, για ορισμένους που επιμένουν να μη σέβονται το δημόσιο χώρο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Το καλοκαίρι, άλλωστε, είναι η εποχή που η παραλιακή λεωφόρος της Αλεξανδρούπολης είθισται να βρίσκεται, ειδικά τα βράδια, στις μεγάλες της δόξες. Και μπορεί το δεύτερο μέρος της ανάπλασης, που αφορά τη δυτική χερσαία ζώνη του λιμανιού, να χρειάζεται ακόμη κάποιους μήνες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο, η πρώτη φάση έχει αρχίσει να παίρνει μορφή. Όπως προαναφέραμε, σε συνάντηση που έγινε χθες μεταξύ επαγγελματιών της παραλίας με τη δημοτική αρχή, σημειώθηκε πως μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα παραδοθεί προς χρήση το τμήμα με τις πέργολες, στο οποίο οι εργασίες έχουν ξεκολλήσει και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές. Στη συνέχεια, απομένει το διπλανό τμήμα με το τειχάκι, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση deck κλιμακωτά, ενώ πριν το καφέ στην Αργώ, γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση παιδικής χαράς υψηλών προδιαγραφών. Μέσα στο πάρκο, αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις τοποθέτησης καθισμάτων και τραπεζιών, ενώ η απαράδεκτη τουαλέτα που υπάρχει λίγο πριν τους προσκόπους, θα απομακρυνθεί.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοικτά ζητήματα σε κάποια σημεία της παραλιακής. Η κατάσταση με τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, παρά το γεγονός ότι είναι ελαφρώς καλύτερη από πέρσι, παραμένει προβληματική. Πολλοί κάδοι μυρίζουν έντονα, ακόμη κι όταν είναι άδειοι, αφού δεν πλένονται όσο συχνά θα άρμοζε για την περιοχή-βιτρίνα στην οποία βρίσκονται. Οι ημιυπόγειοι κάδοι που εκτιμάται ότι θα λύσουν σε βαθμό αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη και ο χρόνος για τη λειτουργία τους διαρκώς μετατίθεται. Επιπλέον, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, φαίνεται να μην επαρκούν ούτε τα μικρά επιστήλια καλαθάκια, με τους πολίτες να ζητούν την τοποθέτηση κι άλλων, από το Φάρο ως το Εγνατία. Τέλος, όπως αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, κάποιοι ήταν ιδιαίτερα απρόσεκτοι (δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι έγινε επίτηδες) και προκάλεσαν τις φθορές που βλέπετε στη φωτογραφία, στο deck δίπλα από τη στροφή του Εγνατία που άντεξε, χωρίς να υποστεί την ανθρώπινη «κακοποίηση», για περίπου 2 μήνες…
Δεν λείπουν βέβαια και οι … απρόσεκτοι (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Έβρος Πολιτική Απολογισμός Λαμπάκη με απουσίες και αιχμές by Η Γνωμη Έβρος Υγεία Εκστρατεία ενημέρωσης για την ιλαρά στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης by Κική Ηπειρώτου Σχόλιο .

(περισσότερα)

gr διαβάσαμε:

  • Share on Facebook
  • Share on Twitter

Με σημαντική καθυστέρηση και μετά από άγονους διαγωνισμούς και δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τελικά, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας ναυαγοσωστικής κάλυψης παραλιών της περιοχής μας, με τη μορφή του  κατεπείγοντος, σε τοπική επιχείρηση

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι απόλυτα υποχρεωτική η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών των Δήμων, από 01.06.2019 έως 30.09.2019, για την ασφαλή κολύμβηση των λουομένων και των επισκεπτών της κάθε περιοχής Ωστόσο, μετά από τον αρχικό διαγωνισμό, στα τέλη Μαϊου, για την ανάδειξη του ιδιώτη που θα αναλάμβανε, όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, το συγκεκριμένο έργο, ο οποίος  υπήρξε άγονος, το ίδιο συνέβη και με τον επαναληπτικό διαγωνισμό, που έγινε μέσα Ιουνίου και στον οποίο δεν υπήρξε καμία συμμετοχή Στη συνέχεια, ο Δήμος, ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις, οι οποίες επίσης απέβησαν άγονες!

Τελικώς, μετά από … 40 κύματα, στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα η απευθείας ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης παραλιών του Δήμου, σε τοπική επιχείρηση, με έδρα την Αλεξανδρούπολη

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου εξέτασε τα δικαιολογητικά της συγκεκριμένης εταιρείας κι αφού διαπιστώθηκε ότι πληροί τις προδιαγραφές, ενέκρινε την απευθείας ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παρακάτω  παραλιών της Αλεξανδρούπολης από 08.07.2019 ως 30.09.2019 έναντι του ποσού των 166.450 ευρώ:

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

– Πλαζ – Κάμπινγκ Τ Ι Ε Δ Α (1ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης)

– Παραλία 2ου χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης(περιοχή ΔΕΛΦΙΝΙ)

– Παραλία «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» Μάκρης

– Παραλία Αγίας Παρασκευής –Κυανής ΑκτήςΜάκρης  (2 ναυαγοσώστες)

– Παραλία Μεσημβρίας (3 ναυαγοσώστες)

-Παραλία της Χιλής, μεταξύ των επιχειρήσεων ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ BIKINΙ

Κ Η

(Πηγή)

share->share_count); ?>