ΞΑΦΑ: ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ μισθοί στο Δημόσιο

Συντάκτης:
Κατηγορία: Εργασία, Οικονομία
 

Ανωμαλία (!) χαρακτήρισε την ύπαρξη υψηλότερων μισθών στο Δημόσιο εν σχέσει με τον ιδιωτικό τομέα, η γνωστή για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις της σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μιράντα Ξαφά, προδιαγράφοντας το μέλλον που προφανώς επιφυλάσσει για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο πρώτος μισθός στο δημόσιο (780 ευρώ) είναι υψηλότερος από τον αντίστοιχο στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και μετά την αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου στα 650 ευρώ τον μήνα (758 σε δωδεκάμηνη βάση). Αυτό αποτελεί ανωμαλία τη στιγμή που η δουλειά στο Δημόσιο είναι εξασφαλισμένη διά βίου, ενώ στον ιδιωτικό τομέα όχι». δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Μιράντα Ξαφά σε συνέντευξή της στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση» .

Επιπλέον κ .Ξαφά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι αποτελεί ισχυρό σενάριο πλέον η χρησιμοποίηση του μαξιλαριού για την ενίσχυση-στήριξη των προτάσεων Στουρνάρα – Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την απαλλαγή των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια. Ειδικότερα η Μιράντα Ξαφά υποστήριξε ότι:

«Από τη στιγμή που αποκλείστηκε αυτή η λύση (σς η πώληση των Δνειων σε fundσ). απομένουν οι δύο προτάσεις, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, για δημιουργία ενός οχήματος ειδικού σκοπού (SPV), ενός είδους bad bank, όπου οι τράπεζες θα μπορούν να μεταφέρουν ένα τμήμα των κόκκινων δανείων τους.»

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Επίσης η συνεργάτις του κ.Μητσοτάκη δεν έκρυψε τις προθέσεις της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας για επέκταση της φορολογίας σε μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα το 52% των φορολογουμένων δεν πληρώνει καθόλου φόρο εισοδήματος, ενώ επιβάλλονται υψηλοί φόροι σε μια περιορισμένη φορολογική βάση. Απέφυγε όμως να πει ανοιχτά το πώς θα γίνει αυτό. Υπενθυμίζεται ότι η επιχειρηματολογία της είναι πανομοιότυπη με αυτή του ΔΝΤ που είχε επιβάλει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς-συνταξιούχους ως μέτρο διεύρυνσης της φορολογικής βάσης αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ακύρωσε.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

share->share_count); ?>