ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Συντάκτης:
 

09:34 Βαρουφάκης: Συμμετοχή

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φάληρο άσκησε το εκλογικό του δικαιώμα ο Γιάννης Βαρουφάκης

09:10 Πουλάκης: Χωρίς προβληματα η διαδικάσια

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πουλάκης.

«Από τις 7 η ώρα το πρωί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Λειτουργούν και τα 21.478 εκλογικά τμήματα, έχουμε επικοινωνήσει και με τις 59 εκλογικές περιφέρειες. Μικρά προβλήματα που μας ενημέρωσαν ότι υπήρξαν, λύθηκαν και δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κανένα πρόβλημα. Στο μεταξύ, λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο με 30 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που ενημερώνουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για το πού ψηφίζουν».

Ο τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι 213 136 1500.

Διαβάστε ακόμη: Υπουργείο Εσωτερικών: Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις ευρωεκλογές η ψηφοφορία της 7ης Ιουλίου – Δείτε την εφαρμογή «Μάθε πού Ψηφίζεις»

Κ. Πουλάκης: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Κ. Πουλάκης: Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Gepostet von left.gr am Samstag, 6. Juli 2019

09:02 Α. Ρουπακιώτης: Οι κάλπες άνοιξαν χωρίς προβλήματα – Δικαίωμα και υποχρέωση η ψήφος

«Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο όταν λειτουργεί με ενίσχυση των ιδίων των ψηφοφόρων, παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν κάμπτεται η αξιοπιστία του, τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται και αναιρούνται» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, από το 386ο Εκλογικό Τμήμα, στα Σεπόλια, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, οι κάλπες άνοιξαν, «μόνο που αυτές αναμένουν τους εκλογείς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα».

Όπως σημείωσε, το πρόσφατο παράδειγμα της «μνημονιακής νύκτας, μάς έχει δώσει ακριβώς το χρέος να συμμετέχουμε στις εκλογές, να ενισχύσουμε αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα, που μπορεί να μην είναι άριστο, έχει αναπηρίες, αλλά καλύτερο άλλο δε υπάρχει. Έτσι μετά τον Αύγουστο που διανοίγονται νέες δυνατότητες αποκατάστασης δικαιωμάτων, όλοι και όλες σήμερα ψηφίζουν και αύριο ελέγχουν» τόνισε.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

share->share_count); ?>