ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΝΑΣ: ΑΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Ελλάδα και απέξω, θα προτιμούσα 100% την ξένη ομάδα

Συντάκτης:
Κατηγορία: Αθλητικά
 

Στο https://www.documentonews.gr διαβάσαμε:

O Γιώργος Μπαρτζώκας φοράει ένα ζευγάρι κοκκινοπράσινα γυαλιά όταν μελετάει. Το μήνυμα ξεκινάει από την αθλητική ουδετερότητα και καταλήγει στην πολιτική τοποθέτηση, αφού: «Εχω ψηφίσει πολλούς διαφορετικούς σχηματισμούς της Αριστεράς, αλλά ποτέ Δεξιά»! Η οικογένειά του ζει στη Βαρκελώνη αλλά η δική του θητεία στην Μπάρτσα υπήρξε τραυματική και βραχυχρόνια, «βατερλό» με δικά του λόγια.

Μετά το διαζύγιό του με τη Χίμκι ο 54χρονος προπονητής με τον ευρωπαϊκό τίτλο στο βιογραφικό του είναι περιζήτητος νυμφίος, σε μια πιάτσα ωστόσο για λίγους και εκλεκτούς. «Δεν θέλω να γίνω κοράκι και να περιμένω να αδειάσει θέση» τονίζει. «Εύχομαι για όλους τους συναδέλφους τα καλύτερα, ειδικά για τους Ελληνες. Η κληρονομιά του πατέρα μου με έκανε βαθιά ουμανιστή».

Αποχωρήσατε από τον Ολυμπιακό το φθινόπωρο του 2014 και έκτοτε εργάζεστε στο εξωτερικό. Η φυγή σας έξω ήταν ένα βήμα προς…

Θεωρητικά, προς το άγνωστο. Ουσιαστικά, βήμα προς τα εμπρός. Δεν υπήρχε πια δουλειά για μένα στην Ελλάδα. Πήγα στη Ρωσία μοναχός, χωρίς την οικογένειά μου, αλλά εκεί μου άνοιξαν ορίζοντες. Ταξίδεψα σε άγνωστους προορισμούς, γνώρισα μια κουλτούρα της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα. Οι Ρώσοι είναι κλειστή κοινωνία, παγωμένοι υποτίθεται και όχι έξω καρδιά σαν εμάς, αλλά συνεχώς μου έκαναν δώρα, κυρίες έφτιαχναν κουλουράκια με το πρόσωπό μου πάνω, ακόμη και σήμερα φτιάχνουν και μου στέλνουν βίντεο με ευχές στα ελληνικά για τα γενέθλιά μου. Στη Βαρκελώνη πήγαν όλα στραβά και αναγκάστηκα να φύγω σε έναν χρόνο, αλλά η πρόταση της Χίμκι μου ξανάφτιαξε τη ζωή. Δεν μου αρέσουν οι πολλές αλλαγές.

Καθαρίζει το μυαλό μακριά από την Ελλάδα.

Καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά στην κουλτούρα των φιλάθλων αλλά και των πολιτών γενικά. Η κρίση στην Ελλάδα είναι όχι οικονομική αλλά κοινωνική, κρίση αξιών. Εάν εμφανιστείς στο γήπεδο με λάθος φανέλα, θα καταλήξεις στο νοσοκομείο. Το ίδιο θα συμβεί αν διαφωνήσεις σε συνέδριο πολιτικής νεολαίας! Χωρίς να θέλω να μειώσω την ποιότητα των συμπατριωτών μου, είμαστε ο πιο αντιφατικός λαός του κόσμου. Διαθέτουμε περίσσευμα ταλέντου, ανθρωπιάς και νοημοσύνης και ταυτόχρονα παρουσιάζουμε έναν εντελώς αντίθετο εαυτό. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Κάπου χάσαμε κάποιο τρένο. Οπως είπε ο Ηλίας Λογοθέτης σε μια συνέντευξή του, «ο Ελληνας θέλει να έχει δύο πράγματα, λεφτά και δίκιο»!

Ο Ολυμπιακός έχει δίκιο όταν επικαλείται άνιση μεταχείριση;

Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

Θέλεις τη γνώμη μου; Εχει 100% δίκιο! Ασχετα με τη μέθοδο που επέλεξε για να διαμαρτυρηθεί. Δεν θέλω να πάρω θέση στη διαμάχη δύο κολοσσών, γιατί φοβάμαι ότι θα γίνω αντικείμενο χλεύης. Μου είπαν ότι φανατίζομαι υπερβολικά επειδή μεγάλωσα ως οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά δεν ισχύει αυτό. Παθιάζομαι με όλες τις ομάδες στις οποίες δουλεύω και τις υποστηρίζω ακόμη και όταν αποχωρήσω, χωρίς να υπολογίζω πικρίες. Στη δουλειά μου επιβιώνουν οι σκληροί και θεωρώ τον εαυτό μου σκληρό, αλλά πρώτα απ’ όλα είμαι συναισθηματικός άνθρωπος. Μόνο συναισθηματικός! Ακόμη και κόντρα στη λογική.

Εξαναγκαστήκατε σε παραίτηση έπειτα από μία ήττα από τον Παναθηναϊκό, μολονότι πρωταθλητής Ευρώπης.

Όταν σε μια ομάδα λαϊκής βάσης απαιτούν οι φίλαθλοι να φύγεις, πρέπει να φύγεις. Δεν γίνεται διαφορετικά. Εκείνοι το απαίτησαν. Δεν δέχονται να χάνουν από τον Παναθηναϊκό. Οι Αγγελόπουλοι μου ζήτησαν να μείνω και μάλιστα περισσότερες από δυο τρεις φορές. Αλλά αποφάσισα με γνώμονα το συναίσθημα. Ξέρω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν είναι αυτοί οι λίγοι που ήρθαν στο πάρκινγκ, αλλά δεν το έχω μετανιώσει ούτε θεωρώ ότι ήταν θυσία. Και πάλι έτσι θα το χειριζόμουν αν γύριζα τον χρόνο πίσω. Η αλλαγή προπονητή έκανε καλό στην ομάδα, αφού αποφορτίστηκε και ξαναβρήκε την ηρεμία της. Θα ήταν λάθος για τη διοίκηση που βάζει 10-12 εκατομμύρια τον χρόνο να έχει τον κόσμο στα χαρακώματα. Κάποιος θα πει ότι οι δυνατοί δεν παραιτούνται. Αλλά υπάρχει και η ευθιξία. Επίσης άφησα στο τραπέζι πολλά χρήματα. Δεν γνωρίζω πολλούς που θα το έκαναν αυτό. Μετριέται και έτσι, ξέρετε, η ευθιξία!

Τελικά μπορεί να σας βγήκε σε καλό.

Με επηρέαζαν πολύ όσα διάβαζα στα social media και σε κάποιες εφημερίδες. Αυτό ήταν το σφάλμα μου. Τώρα, βέβαια, όπου με συναντούν με χειροκροτούν και μου λένε «γύρνα». Η καριέρα μου στον Ολυμπιακό ξεκίνησε με ένα εφιαλτικό «πρέπει». Η ομάδα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τον Ντούντα, κερδίζοντας το λόττο! Νίκησε έναν τελικό τον οποίο είχε παρατήσει. Και μπράβο της, μαγκιά της. Κατόπιν πήρε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Συνεπώς, την επόμενη σεζόν ήταν αδύνατο να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το back-to-back.

Θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφική για(Πηγή)

share->share_count); ?>