ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ, ΜΟΛΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥONTAI, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Να μη μας τρομάζει το casus belli των Τούρκων! Εμείς να τους τρομάξουμε, μπορούμε!

Συντάκτης:
Κατηγορία: Τελευταία νέα
 

του Στρατηγού ε.α Μανούσου Παραγιουδάκη

Όπως είναι γνωστό, οι κίνδυνοι για την Κύπρο έρχονται από παλιά, από τον «εθνικό όρκο» που ψήφισε η τουρκική εθνοσυνέλευση το 1920.

Βασιζόμενος σε αυτόν ο Τούρκος καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού Μεντερές, Νιχάτ Ερίμ, συνέταξε εκθέσεις(το 1956), στις οποίες στηρίχθηκε η τουρκική στρατηγική για τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου.

Έτσι χαράσσεται επίσημα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ της Τουρκίας για την Κύπρο, την οποία ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα, πετυχαίνοντας τους στόχους της ένα-ένα!!

Ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας κατά του ελληνισμού, που έχει αποτυπωθεί σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, είναι:

– ο έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου

– ο περιορισμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη Θράκη, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σήμερα, για την ολοκλήρωση του στόχου της ακολουθεί τη στρατηγική του εξαναγκασμού, δηλαδή την απειλή χρήσης στρατιωτικής ισχύος, προκειμένου να θέσει, υπό τον πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της ολόκληρη την Κύπρο, με τη διάλυση της ΚΔ και την αντικατάστασή της, από καθεστώς υποτελές στην Τουρκία.

Η Τουρκία επιδιώκει να αναπτύξει ζώνη ασφαλείας, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Κύπρου – Ελλάδας, η οποία να εκτείνεται μέχρι το μέσον του Αιγαίου και μέχρι τη γραμμή νοτίως Κρήτης – Κύπρου. Η «Γαλάζια Πατρίδα» και τα «σύνορα της καρδιάς» του Ερντογάν!!

Ο Ελληνισμός απέτυχε να προτάξει αξιόπιστη στρατηγική ανάσχεσης της Τουρκικής στρατηγικής επέκτασης. Αίτια της αποτυχίας αυτής είναι:

– Η έλλειψη πανεθνικής στρατηγικής του Ελληνισμού για απελευθέρωση της Κύπρου και

– Η ανατροπή του ισοζυγίου δυνάμεων προς όφελος της Τουρκίας, που οδήγησε στην στρατηγική του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας, που όχι μόνο δεν ανακόπτει, αλλά αυξάνει την τουρκική επιθετικότητα.

Σήμερα, η κατάσταση στην Κύπρο από πλευράς ασφαλείας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, λόγω:

της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, που συνεχίζεται και της εξασθενημένης αμυντικής θωράκισης της ΚΔ.

Οι συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν στο νησί, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον ελληνισμό της Κύπρου, που διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο από την τουρκική επεκτατικότητα.

Η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις κατοχής και επεμβαίνει με...

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

share->share_count); ?>