Ο Elon Musk, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος εφευρέτης, ιδιοκτήτης των πιο διάσημων αυτή τη στιγμή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της βιομηχανίας Tesla και φανατικός χρήστης του Twitter, δήλωσε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσήλωσή του στα υλικά αγαθά!

Σε ένα tweet του την Παρασκευή δήλωσε ότι το πρώτο βήμα του θα είναι “η πώληση σχεδόν όλων των υλικών αντικειμένων του”. Δήλωσε επίσης πως πιστεύει ότι η τιμή της μετοχής της Tesla είναι «πολύ υψηλή» – και αυτό το tweet προκάλεσε την απότομη πτώση της τιμής της μετοχής της εταιρείας του. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 9,3% μέχρι την Παρασκευή το πρωί.

Ο Μασκ έγραψε επίσης ότι “Πουλάω σχεδόν όλα τα υλικά μου αγαθά! Δεν θα έχω ούτε σπίτι”. Στη συνέχεια παρέθεσε ένα tweet πως η φίλη του, η τραγουδοποιός και παραγωγός Grimes, ήταν θυμωμένη μαζί του.

Η Musk διαθέτει τουλάχιστον επτά πολυτελή σπίτια αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά. Εκείνος και ο Grimes περιμένουν μωρό τη Δευτέρα, έγραψε σε ένα άλλο tweet.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν μια επικοινωνιακή καταιγίδα την Παρασκευή το πρωί. Ο Musk, ο οποίος είναι γνωστός για την εκκεντρική διαδικτυακή του παρουσία, συνέχισε επίσης με γκρίνια για τις εβδομάδες εγκλεισμού που επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του COVID-19. Το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont της Καλιφόρνια, αναγκάστηκε να κλείσει λόγω του εγκλεισμού.

Ο Musk κατήγγειλε τις διαταγές της πολιτειακής κυβέρνησης για το κλείσιμο των εργαστασίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλώντας την πολιτεία «φασιστές» σε μια έκρηξή του σε μια συνάντηση μετόχων, η οποία διακόπηκε απότομα όταν η σύνδεσή του διακόπηκε.

Δεν είναι σαφές γιατί ο Musk θα ήθελε να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του ή πού θα ζει αν δεν έχει σπίτι, και οι εκπρόσωποι της Tesla δεν απαντούν στα αιτήματα των δημοσιογράφων να σχολιάσουν αυτές τις ερωτήσεις.

Ο Musk είχε προηγουμένως παραβιάσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επειδή έκανε tweet σχετικά με τις μετοχές της Tesla.

Αντιμετώπισε δικαστήριο πέρυσι για ένα tweet του 2018 πως σκεφτόταν να κάνει την Tesla ιδιωτική στα 420$ ανά μετοχή.

Ως μέρος του διακανονισμού, ο Musk συμφώνησε τα tweets του που σχετίζονται με τις μετοχές της Tesla να ελέγχονται.

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.