Πρόσκληση συστράτευσης για ταχεία και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) επί 30 ολόκληρα χρόνια (από το 1991) αποτελεί το σημείο συνάντησης και συνεργασίας όλων των σημαντικών εκπροσώπων  που σχετίζονται με την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ., που αποτελείται από:

ΟνοματεπώνυμοΡόλος στο ΔΣΙδιότητα
ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΠρόεδροςΔιευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ
ΚΙΑΡΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣΑντιπρόεδροςΔιευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΚΟΚΚΟΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΓενικός ΓραμματέαςΓεν. Διευθυντής  ΑΒΒ Α.Ε.
ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣΤαμίαςΔιευθύνων Σύμβουλος Γερανολιμενική Α.Ε.
ΣΤΑΥΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣΜέλοςΠρόεδρος HELLASTRON
ΘΑΣΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΜέλοςΥπεύθυνος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Robert Bosch Α.Ε.
ΤΑΪΓΑΝΙΔΟΥ ΚΙΚΗΜέλοςMSc Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από εκπροσώπους της έρευνας, των μεγάλων επιχειρήσεων ανάπτυξης και πώλησης φορτιστών και μερών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εισαγωγής εξειδικευμένων ηλεκτρικών οχημάτων, μηχανικούς-μελετητές και εκπροσώπους των αυτοκινητοδρόμων και των δικτύων φόρτισης. Το νέο Δ.Σ. δημιούργησε Ομάδες Εργασίας για θέματα φόρτισης, για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και για τα συστήματα εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης του προσωπικού υποστήριξης, αλλά και ευαισθητοποίησης του ευρέος κοινού. Κεντρικός στόχος των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, είναι η ανάπτυξη σχεδίου «εθνικής αρχιτεκτονικής» και η εφαρμογή κατάλληλου πλαισίου προδιαγραφών, παράλληλα με τη δημιουργία του εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, το νέο Δ.Σ. απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, ή φυσικό πρόσωπο, να συνταχθεί με  το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. για την ταχεία, αλλά και ορθή προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Σχετικά με το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.

Μέλη του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι φυσικά πρόσωπα, καθώς και σημαντικοί φορείς, όπως Ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εταιρείες ανάπτυξης κι εμπορίας φορτιστών, εισαγωγείς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εταιρείες ανάπτυξης ηλεκτρονικών και υποσυστημάτων για οχήματα, Δίκτυα Φόρτισης, παρόχους Ηλεκτρισμού, Αυτοκινητόδρομους, καθώς και στελέχη από άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων, το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.:

  • Διοργάνωσε στη χώρα μας από το 2007 έως το 2019 την ετήσια εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού για καθαρά οχήματα “Hi-Tech Ecomobility Rally”, που είναι επισήμως αναγνωρισμένη και από την FIA.
  • Αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – AVERE.

Πείτε τη γνώμη σας!