Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021

Την Τετάρτη, 7 Απριλίου, Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021. Το εν λόγω Πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που θα υλοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο, εστιάζοντας κυρίως στην διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Είχε προηγηθεί, την Τρίτη, η υπογραφή του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου. 

Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου έχει λάβει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια, ενώ για το 2021 προγραμματίζεται να ενισχυθεί έτι περαιτέρω, τόσο με την εκατέρωθεν αξιοποίηση εκπαιδευτικών ευκολιών όσο και με την αναβάθμιση της άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ» και την διεύρυνση που έχει επιτευχθεί με την συμμετοχή έτερων φίλων και σύμμαχων κρατών σε αυτήν, γεγονός που αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δύο χώρες στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.

Πηγή:defencereview.gr

Συντάκτης: Φανή Αρβανιτίδου
Παιδί των 90s από τις Σέρρες στην Θεσσαλονίκη, με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και στις ενεργειακές επενδύσεις, εργάζεται ως δημοσιογράφος και δραστηριοποιείται στον κλάδο της πολιτικής επικοινωνίας και του μάρκετινγκ. Ως εκ τούτου αγαπάει το πολιτικό ρεπορτάζ, τον σχολιασμό της επικαιρότητας και τις συζητήσεις γύρω από κοινωνικά θέματα! Πριν την «COVID εποχή» έκανε ταξιδιωτικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ στην κρατική τηλεόραση.

Πείτε τη γνώμη σας!