Συλλογή υπογραφών για την δημιουργία μουσείου για τον Πόντο.

Ανέγερση Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου. Ο διαρκής αγώνας του Ομότιμου καθηγητή κ.Κ.Φωτιάδη βρίσκει συμπαραστάτες Έλληνες από όλο τον κόσμο μέσα από το κάλεσμα για την συλλογή υπογραφών μέσω της επίσημης ιστοσελίδας .

Σκοπός η δημιουργία Ποντιακού Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Πόντου στη Θεσσαλονίκη. Ο κ.Φωτιάδης με πάνω από 45 χρόνια ερευνητικής και ακαδημαϊκής πορείας, έχει συλλέξει σημαντικό και σπάνιο υλικό που αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου, το οποίο και θα αξιοποιηθεί με σκοπό την δημιουργία του μουσείου. Όπως αναφέρει ο κ.Φωτιάδης: “Επιβάλλεται, λοιπόν, να συνεχίσουμε τις έρευνες και κυρίως να ενθαρρύνουμε τις νέες ερευνήτριες και τους νέους ερευνητές προς αυτή την κατεύθυνση. Και επιβάλλεται να έχουμε ένα κεντρικό χώρο για να στεγάσει την υπάρχουσα και μέλλουσα ερευνητική δραστηριότητα. Ένα Κέντρο, όπου το υλικό θα είναι προσβάσιμο και θα αποτελεί ένα ζωντανό χώρο, μία κοιτίδα για τη διάσωση, την ανάδειξη και κυρίως τη συνέχιση της ιστορίας του Ποντιακού ελληνισμού.”

Σημαντικό επίσης αποτελεί και το ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναφορικά με την ανέγερση Μουσείου και Ερευνητικού Κέντρου, ως στήριξη στον διαρκή αγώνα του Ομότιμου Καθηγητή κ. Φωτιάδη.

Η επίσημη ιστοσελίδα:

Πείτε τη γνώμη σας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.