Για την ελληνική ροκ μουσική και την πλούσια ιστορία της, μίλησε ο συγγραφέας – ερευνητής Ντίνος Δηματάτης στη Βεργίνα Τηλεόραση και το δημοσιογράφο Ανδρέα Σταματόπουλο. Ο κ. Δηματάτης ανφέρθηκε στη γέννηση της ροκ στην Αμερική, ενώ στην Ελλάδα η ροκ ήρθε τέλη του ’50. Τα συγκροτήματα της εποχής Idols, Charms, Sounds, Olympians, υιοθέτησαν τον καινούριο ήχο, που σύντομα αγαπήθηκε από το κοινό.

Το πρώτο ροκ συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ήταν οι Fratelli που αργότερα μετονομάστηκαν σε “Μακεδονομάχοι” με τραγουδιστή το Νίκο Παπάζογλου.

Με το βιβλίο του “25 Χρόνια Ελληνικού Ροκ” γίνεται για πρώτη φορά καταγραφή των συγκροτημάτων, των δημιουργών και των τραγουδιστων της ροκ στην Ελλάδα.

Μετά την επιτυχία του “25 Χρόνια Ελληνικού Ροκ” ο συγγραφέας άρχισε να γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων ανθρώπων που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον “πρίγκηπα” της ελληνικής ροκ Παύλο Σιδηρόπουλο. Έτσι, έγραψε και κυκλοφόρησε την πρώτη βιογραφία του Παύλου Σιδηρόπουλου με τίτλο “Παύλος Σιδηρόπουλος: Το μοναχικό μπλουζ του πρίγκιπα”.

Στη συνέχεια, ο Ντίνος Δηματάτης μετά από πολλά χρόνια έρευνας έγραψε την τρίτομη εγκυκλοπαίδεια της ελληνικός ροκ “Get That Beat” που καταγράφει την ιστορία της ελληνικής σκηνής από τη δεκαετία του ’60 μέχρι το 2013.

Πείτε τη γνώμη σας!