Από σήμερα στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται η χώρα μας, οι μέρες θα μικραίνουν σταδιακά, καθώς στις 6:32π.μ. έλαβε χώρα το θερινό ηλιοστάσιο. Ας απολαύσουμε λοιπόν την μεγαλύτερη μέρα του 2021 που είναι και η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού.

Δευτέρα 21 Ιουνίου φέτος είναι του Αγίου Πνεύματος και ο καλός καιρός βοήθησε πολλούς ΕΚΚΕ (Εμβολιασμένους Κατά Κορωνοϊού, Ελεύθερους). να απολαύσουν το πρώτο ανέμελο τριήμερο μ.Χ. (μετά Χαρδαλιά). Καλή φώτιση στους υποψήφιους που δίνουν εξετάσεις αυτήν την περίοδο και υπομονή στους γονείς που συμπαραστέκονται και ετοιμάζουν πορτοκαλάδες για βιταμίνες πολύτιμες στην ενδυνάμωση των παιδιών. Μετά από έναν δύσκολο για όλους χειμώνα υπό τη Δαμόκλεια σπάθη του covid 19, τα δίνουν όλα ελπίζοντας, σε ένα 19αρι που θα τους επιτρέψει να μπουν στη σχολή που ονειρεύονται.

Οι κάτοικοι της πόλης μας βίωσαν τραγικές καταστάσεις πριν από πολλά χρόνια με το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης. Είχε ξημερώσει για όλους μας η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου μετά από μια ατέλειωτη νύχτα με συνεχείς δονήσεις και άπαντες σε κατάσταση πανικού. Οδυνηρότατο για την χώρα μας φαινόμενο που μας έπιασε κυριολεκτικά και μεταφορικά στον ύπνο. Αρκετοί παρακολουθούσαν στην τηλεόραση στις 11 το βράδυ το γνωστό σήριαλ με το Γιώργο Φούντα, την ώρα που φούντωνε ο σεισμός. Έτυχε να ήμουν μόνη στην μικρή οικοδομή που έμενα τότε και βίωσα αυτό που λένε να σου κόβονται τα πόδια και να μένεις speechless. Πολλές και ποικίλες αντιδράσεις στον πανικό. Μερικοί βγήκαν έξω με τις πυτζάμες, κουκουλωμένοι με ένα σεντόνι, άλλοι μόνο με τα εσώρουχα. Πάντως μια θεία μου άρπαξε και έβαλε το καλό της ταγεράκι για να μην τη δει όλος ο κόσμος ατημέλητη. Ένα ζευγάρι μάλωνε για το ποιος θα ανέβει να πάρει το μωρό που είχαν αφήσει στην κούνια. Ο γείτονας να παρακαλάει τη γυναίκα του, μια από τις καλύτερες νοικοκυρές της περιοχής, που σκούπιζε τα χώματα από το μπαλκόνι για να είναι καθαρό, να κατέβει αμέσως κάτω. Πολλοί μπήκαν στα αμάξια τους για να φύγουν, αλλά λόγω μποτιλιαρίσματος δεν μπορούσαν να κινηθούν. Τα τρανζιστοράκια ανοιχτά για να μαθαίνουμε νεότερα, αλλά και συνεχείς εκκλήσεις για όσους είχαν μηχανήματα να σπεύσουν για βοήθεια. Τα σταθερά τηλέφωνα δεν δούλευαν, αλλά και να ήταν εντάξει οι γραμμές, ποιος θα διακινδύνευε να μπει στο σπίτι; Κινητά φυσικά δεν υπήρχαν και κινηθήκαμε προς τον πλησιέστερο τηλεφωνικό θάλαμο για να επικοινωνήσουμε με τους δικούς μας, που σίγουρα θα αγωνιούσαν. Ουρά ατέλειωτη. Πριν από μένα η κυρία κλαίγοντας ενημέρωνε τα παιδιά της, ότι είχε γίνει σεισμός μεγάλος, δέκα μποφώρ. Κανείς δεν τη διόρθωσε στην κατάσταση που ήμασταν. Ίσως και να είχε δίκαιο. Μας πήρε και μας σήκωσε όλους η τραγική κατάσταση εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Πείτε τη γνώμη σας!