Σήμερα θα ασχοληθώ με το γράμμα Κ. Γιατί όχι με το Α που είναι η αρχή θα μου πείτε; Από Κ αρχίζουν οι λέξεις Καλό και Κακό και πολλές άλλες επίκαιρες αυτήν την εποχή.

Η Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε από τον Κάσσανδρο. Οι αρχαίοι Έλληνες στο κ αντιστοιχούσαν τον αριθμό 20. Οι γονείς μας και εμείς ζήσαμε στον 20ο αιώνα στην πανέμορφη νύφη του Θερμαϊκού με τα πανέμορφα Κάστρα της. Τα Καλύτερα χρόνια, τα παιδικά, τα περάσαμε Κάποτε εδώ. Στις αρχές του αιώνα, οι Κομψές Κυρίες όταν έβγαιναν βόλτα, φορούσαν Καπελάκια. Οι Κύριοι Καπέλα, ημίψηλα, τραγιάσκες, Καβουράκια, ενδεικτικά πολλές φορές του επαγγέλματός τους. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι ταχυδρόμοι φορούσαν στολή και όταν είχε ζέστη χρησιμοποιούσαν το Καπέλο για να κάνουν αέρα. Καπέλο με την περίφημη Κουκουβάγια, μπροστά στο πηλίκιον, φορούσαν υποχρεωτικά και οι μαθητές στα σχολεία Μηδέν εις το πηλίκιον, που έλεγε και ο Καραγκιόζης, κάνοντας τα παιδιά να γελάνε. Ένας θείος μου επειδή ήταν ζωηρός και τον καλούσαν συνεχώς στο γραφείο του Γυμνασιάρχη, έφτιαξε ένα πρόχειρο μηχανισμό που περιέστρεφε όταν ήθελε την Κουκουβάγια στο Καπέλο του, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος Καθηγητής να νομίσει ότι ζαλίστηκε και να τον αφήσει να φύγει άνευ τιμωρίας.

Οι εποχές άλλαζαν ποιο ομαλά και το φθινόπωρο στη Δ.Ε.Θ. οι Κυρίες φορούσαν μαντώ ή Κάπα. Δεν θυμάμαι να είχαμε ανυπόφορη ζέστη στην πόλη μας τότε. Για τις παγονιέρες προμηθευόμασταν πάγο από τον παγοπώλη, που τον κουβαλούσε με εκείνες τις μεταλλικές δαγκάνες, που τις φοβόμουν όταν ήμουν μικρή και έτρωγα όλο μου το φαγητό. Γιατί τότε υπήρχαν και οι φοβέρες τι μπορούσε να σου συμβεί, αν δεν ήσουν υπάκουη. Εκτός από τον Κυρ Κώστα, μπορεί να σε έπαιρνε ο πασβάντης, η η Κυρα Κατίνα. Τώρα και ψυγείο έχουμε οπότε δεν κινδυνεύω και μου έμεινε η συνήθεια να τρώω όλο μου το φαγητό.

Τα βραδάκια Καθόταν οι Κυρίες στις Καρέκλες και έκαναν το λεγόμενο Κουςκους, ελληνιστί Κουτσομπολιό. Είχαν μαζί τους και τα Κεντήματα, έπιναν Καφέ και η Κυρα Ευγενούλα τους έλεγε το φλιτζάνι. Όταν είχε ζέστη έκαναν αέρα με το φυσερό, κυρίως όσες ήταν στην Κλιμακτήριο. Τι ήταν το αρκουδίσιον, που είχαν στο Αμέρικα δεν ξέραμε. Όταν επισκέφτηκα την Αμερική αμάθητη στο aircondition, ανέβασα υψηλό πυρετό και το θεωρούσα παράλογο, που έπρεπε στους εσωτερικούς χώρους να φοράω Κασκόλ.

Για την πιθανή εμφάνιση ακραίων Καιρικών φαινομένων στο μέλλον, άκουσα όταν ήμουν φοιτήτρια. Είχα παρακολουθήσει και το κατ΄επιλογήν μάθημα της Μετεωρολογίας με Καθηγητή τον κ. Λειβαδά που μας μιλούσε για τα βαρομετρικά και τα μοντέλα Καιρού. Στη συνέχεια όταν μας προέκυψε η ιδιωτική τηλεόραση χάριν της υψηλής τηλεθέασης τον Καιρό τον έλεγε ένα μοντέλο με αρκετές Καμπύλες, από τη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ λόγω του τρόπου ζωής μας, είχε αρχίσει να χτυπά το Καμπανάκι και η Κατανομή Gauss φάρδαινε. Αλλά ποιον ενδιέφεραν τέτοιου είδους Καμπύλες, ούτε καν τις Κυβερνήσεις των μεγάλων Κρατών!

Και ήρθε το 2020, 2 εικοσάρια ή αν θέλετε δύο Κ. Η μάλλον περισσότερα Κ. Και η επιτροπή των ειδικών μελετά τις Καμπύλες, οι δημοσιογράφοι γίνονται ειδικοί στο θέμα αυτό, γιατί πλέον μπήκε στη ζωή μας ο Κορωνοϊός και στη συνέχεια η Καραντίνα. Κατηφείς Κλειστήκαμε στα σπίτια μας. Ευτυχώς υπήρχαν τα Κομπιούτερ για να επικοινωνούμε με τους δικούς μας, μια που απαγορευόταν να είμαστε Κοντά για να μην Κολλήσουμε.

Και σαν να μην έφταναν το γεγονός ότι παραμένουμε Καθισμένοι στον Καναπέ και δεν μπορούμε να πάμε σε κανένα Κορωνοπάρτυ, όχι ότι μας κάλεσαν, αλλά και να μας καλούσαν λόγω ηλικίας είμαστε σε ομάδα υψηλού Κινδύνου, μας ήρθε και ο Καύσωνας.

Φέραμε τα πάνω κάτω στο Κλίμα του πλανήτη μας, πολλές φορές χωρίς πλάνο, αλλά και γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτουμε planet B. Έχουμε εφοδιάσει βεβαίως τις Κατοικίες μας με Κλιματιστικά και Κλεισμένοι μέσα πάλι και Κιλά θα βάλουμε σαν τις αρκουδίτσες και μας βλέπω και σε χειμερία νάρκη, λόγω ψύξης. Τελικά έξω θα Κυκλοφορεί και μάλιστα χωρίς το απαραίτητο Καπέλο, μόνος του ο Κορωνοϊός με τα πολλά ονόματα, σαν να είναι κάποιος Καταζητούμενος, εν τω μέσω του Καύσωνα και άντε να δούμε ποιον θα βρει να Κολλήσει. Ε, αμάν ποια μας έσκασε Κι αυτός!

Πείτε τη γνώμη σας!