Μήνυμα από την ACT4V για την διεθνή ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στη χώρα μας συνολικά 13 γυναίκες δολοφονήθηκαν φέτος και εκατοντάδες ακόμη βίωσαν κακοποιητική συμπεριφορά, βία, αλλά και έλεγχο εξουσίας, η ομάδα ACT4V θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα.

  …Εγώ έφταιγα !

Εγώ δεν έπρεπε να φέρω αντίρρηση ,εγώ δεν έπρεπε να αρνηθώ ,έπρεπε να υπακούσω .Εγώ δεν έπρεπε να τον προκαλέσω ο  άντρας μου ξέρει   καλύτερα .Εγώ ,εγώ …Να τώρα …πάλι  οι φωνές του ακούστηκαν ,πάλι ερωτήσεις για τα σημάδια ,πάλι θα ρωτήσουν «γιατί ».Πάλι μια νοθη δικαιολογία ,πάλι συγκάλυψη …εγώ  έφταιγα !Δεν το ‘θέλε ,δε θα επαναληφθεί ,τελευταία φορά!


Λόγια ,σκέψεις…
  Η σημερινή μέρα άλλες σκέψεις πρέπει να φέρει, ο κύκλος της βίας δε σταματά ,αν δεν τον σταματήσεις .Οι ενοχικές σκέψεις κι η σιωπή δεν τον σταματά .Χρειάζεται δράση!
  Πρέπει να μιλήσεις ,γιατί έχεις φωνή !Πρέπει να φύγεις, γιατί ξέρεις τον δρόμο. Η ζωή είναι δική σου. Αύριο θα ‘ναι κάποια άλλη γυναίκα ,φίλη ,συγγενής ,το ίδιο σου το παιδί .Καμιά δεν προστατεύεις με τη σιωπή .Η βία γεννά βία. Η  βία είναι πολυπρόσωπη.


  Το μυαλό η ψυχή, το σώμα σου ανήκουν .Τι κι αν τα σημάδια στο σώμα χαθούν η ψυχή νοσεί ,το μυαλό δεν ξεχνά. Μη χάνεις τον εαυτό σου. Αν ζεις στην ανοχή, θα ζεις σαν μια σκιά .Καθημερινά θα δίνεις τον δικό σου αγώνα επιβίωσης μη γνωρίζοντας ποια θα ‘ναι η τελευταία σου.


  Μη φοβάσαι! Μίλα! Δράσε! Δεν είσαι μόνη. Βρες τη δύναμη. Την έχεις μέσα σου, χάρη  σ΄αυτήν άντεξες .Βρες τον εαυτό σου και πάρε πίσω τη ζωή σου. Μη γίνεσαι σύμμαχος της βίας αλλά εχθρός της! . Πολέμησε την και θεράπευσε την ψυχή σου! 

Η ΖΩΗ  ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ! ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ! ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900. Σε περιμένει ασφάλεια και προστασία και μια νέα ζωή. Κάνε αυτό που πρέπει γιατί το χρωστάς στον εαυτό σου

ομάδα ACT4V https://www.facebook.com/groups/230229714762288/


Πείτε τη γνώμη σας!