Η πέμπτη βιολογική αγορά Θεσσαλονίκης στον Εύοσμο

Την πέμπτη βιολογική λαϊκή αγορά απέκτησε εχθές Δευτερά 20 Δεκεμβρίου η Θεσσαλονίκη, καθώς έκανε πρεμιέρα η αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στον Εύοσμο.

Η νέα αγορά λειτουργεί στο Πάρκο Μουσών, επί των οδών Πολυμνίας και Ανδρομάχης, κάθε Δευτέρα και το χειμερινό ωράριό της είναι από τις 12.30′ μέχρι τις 18.00′, ενώ το θερινό ωράριο θα είναι απογευματινό (16.00′ – 20.00′).

Οι βιολογικές αγορές άρχισαν να καθιερώνονται πια στη Θεσσαλονίκη, αφού ήδη λειτουργούν με επιτυχία άλλες τέσσερις, στην Περαία κάθε Τρίτη, στο Βότση κάθε Τετάρτη, στη Νεάπολη κάθε Πέμπτη και στην Καλαμαριά κάθε Σάββατο.

Όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, που συμμετέχουν στις βιολογικές λαϊκές, όλα τα προϊόντα που διατίθενται είναι αποκλειστικά δικής τους παραγωγής, πιστοποιημένα βιολογικά και ολόφρεσκα. Την επόμενη μέρα της συγκομιδής τους βρίσκονται στις αγορές, έτοιμα προς διάθεση απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή.

Στα πλεονεκτήματα, οι παραγωγοί συμπεριλαμβάνουν τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά των βιολογικών προϊόντω, που ανισχύουν το ανοσοποιητικό και συνιστώνται στην παιδική διατροφή, επειδή ελαχιστοποιούν τις σχετιζόμενες με την τροφή αλλεργίες. Επίσης ότι οι ίδιοι παράγουν «καθαρή τροφή», χωρίς τη χρήση συνθετικών χημικών φυτοφαρμάκων. «Η κατανάλωση αγαθών απευθείας από τους παραγωγούς των αγορών βιολογικών προϊόντων στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και δίνει κίνητρα για την παραμονή των επαγγελματιών στην ύπαιθρο», σημειώνουν.

Μια ιδέα που αγκάλιασαν από την τοπική κοινότητα του Εύοσμου ο Πρόεδρος κ. Φωτιάδης Παναγιώτης και η κα Μαρία Μάλλιου μέλος της κοινότητας Εύοσμου, καθώς η πρόταση ήταν δική της.

Δήλωση του Προέδρου κ. Φωτιάδη:

H Κοινότητα Ευόσμου συνέβαλε ουσιαστικά στη λειτουργία της νέας αγοράς παραγωγών βιολογικών προϊόντων στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι συνδημότες μας θα έχουν την ευκαιρία να αγοράζουν για τις οικογένειες τους βιολογικά, αγνά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι βιοκαλλιεργητές, ανταποδίδοντας την στήριξη του κόσμου, θα παρέχουν δωρεάν προϊόντα τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας για την ενίσχυση των ευπαθών ατόμων της τοπικής κοινωνίας.

Δήλωση της κα. Μάλλιου:

Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την βιολογική λαϊκή αγορά στο δήμο μας.

Νιώθω περήφανη και ευτυχισμένη γιατί υλοποιήθηκε η πρότασή μου, που ήταν και όνειρο. Ως νοσοκόμα γνωρίζω την αξία των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή μας και πόσο μάλλον των βιολογικών. Σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη ας φροντίσουμε λίγο παρά πάνω τη διατροφή μας στηρίζοντας και τους συνανθρώπους μας που επιλέγουν να ασχοληθούν με τα πλούτη της μάνας γης.

Το πρόγραμμα των βιολογικών αγορών για κάθε περιοχή στη Θεσσαλονίκη είναι το εξής:

-Εύοσμος Πολυμνίας & Ανδρομάχης (Πάρκο Μουσών): Δευτέρα 12.30 – 18.00.

-Περαία Ανθέων & Μήδειας (Σχολείο): Τρίτη 14.30 – 17.30.

-Βότση Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα: Τετάρτη 08:00 – 13:00.

-Νεάπολη Βενιζέλου δίπλα στο δημαρχείο: Πέμπτη 8:00 – 13:00.

-Καλαμαριά Στρατόπεδο Κόδρα: Σάββατο 08:00 – 13:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.