Επιτέλους: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μετά την αποκαλυπτική έκθεση του ΕΣΡ για την πρωτοφανή (61,7% η ΝΔ και στο 16,2% ο ΣΥΡΙΖΑ) μονομέρεια στην προβολή της κυβέρνησης. Ακρόαση του Προέδρου του ΕΣΡ

(Πηγή: thefaq.gr)

Στην επιστολή αναφέρουν ότι: «Το πιο πρόσφατο πόρισμα της συνομοσπονδίας 7 έγκριτων διεθνών οργανώσεων του Τύπου MFRR, η οποία χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., αποτελεί κόλαφο για τις πρακτικές της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται η επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου από τότε που το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήρθε στην εξουσία το 2019, το οποίο «έχει εμμονή με τον έλεγχο του μηνύματος» και «να ελαχιστοποιεί τις επικριτικές και διαφωνούσες φωνές». Επιπλέον, η κατάσταση αυτή πιστοποιείται από την πτώση κατά 5 θέσεις στην ελευθερία του Τύπου από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», η οποία έχει επισημάνει, ότι η ελευθερία του Τύπου… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.