Κάτω από την μαζική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης η κυβέρνηση περνάει αντικοινωνικό σχέδιο νόμου και υποβαθμίζει τον ΟΑΕΔ – Καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι. Στην Βουλή και στην κοινωνία»

(Πηγή: thefaq.gr)

Ακόμη ένα αντικοινωνικό νομοσχέδιο έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη να καταθέτει σήμερα, Τετάρτη, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, σχέδιο νόμου με τίτλο «Δουλειές Ξανά».

Το αντικοινωνικό σχέδιο νόμου υποβαθμίζει τον ΟΑΕΔ, εισάγει τιμωρητικές διατάξεις εις βάρος των ανέργων, που οδηγούν στον αποκλεισμό τους από το μητρώο του ΟΑΕΔ μέχρι και στη στέρηση του επιδόματος ανεργίας, περιθωριοποιεί τους κοινωνικούς φορείς και οδηγεί στην απαξίωση των κοινωνικών προγραμμάτων του Οργανισμού.

Όπως τονίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, «εν μέσω βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στη στυγνή και… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.