Όλο και καλύτερα … με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη: Στο φως υπόθεση παρακολούθησης με προηγμένα μέσα έλληνα δημοσιογράφου!

(Πηγή: thefaq.gr)

Θύμα συστηματικής παρακολούθησης φέρεται να έχει πέσει για διάστημα τουλάχιστον δέκα μηνών ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, μέσω του κινητού του. Ο δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ έχει αναδείξει σπουδαία θέματα κι έχει συνεργαστεί με διεθνή μέσα όπως οι Financial Times και το CNBC.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το insidestory.gr, στο κινητό του δημοσιογράφου άγνωστοι εγκατέστησαν πιθανότατα εξ αποστάσεως λογισμικό παρακολούθησης. Χρησιμοποιώντας τη συσκευή αυτή, άγνωστοι είχαν διαρκή πρόσβαση στην κινητή [τηλεφωνική] συσκευή του στόχου.

Επιτρέποντας στο χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας.

the FAQ team

Ο δημοσιογράφος αντιλαμβανόμενος ότι έχει πέσει θύμα παρακολούθησης απευθύνθηκε τόσο στις ελληνικές αρχές όσο και εργαστήρια του εξωτερικού για να διαλευκάνει το ζήτημα αλλά… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.