Ενισχύεται η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου 

Συνάντηση Δημάρχου με Γεν. Αστυνομικό Διευθυντή για τη λήψη μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας

Στην αύξηση της αστυνόμευσης στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, τόσο μέσω εποχούμενων περιπολιών όσο και μέσω της παρουσίας ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, μετά και τα τελευταία περιστατικά συμπλοκών και ξυλοδαρμών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ ομάδων νεαρών, προχωρά η Ελληνική Αστυνομία.

Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Γεν. Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστου Μπουλούμπαση, όπου είχε την ευκαιρία να του θέσει τα προβλήματα παραβατικότητας  που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με αιχμή την έξαρση των επεισοδίων που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι  Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ Νέστορας Λαφαζανίδης, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Γιώργος Σταυρίδης και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Θεόδωρος Κατσούκας, τονίστηκε η άμεση ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας, με την ενίσχυση της αστυνόμευσης της περιοχής, ενώ  προσδιορίστηκαν τα  σημεία τα οποία χρίζουν αυξημένης αστυνομικής επιτήρησης.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός επανέλαβε το πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του τοπικού αστυνομικού τμήματος, καθώς οι ελλείψεις είναι σημαντικές και οι συνέπειες της υποστελέχωσης είναι δραματικές για τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής διαβεβαίωσε πως ήδη από χτες έχει αυξηθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην επικράτεια του Δήμου, όπου λαμβάνουν χώρα νέες αστυνομικές επιχειρήσεις μέσω της παρουσίας των ειδικών πάνοπλων αστυνομικών, τους “μαύρους πάνθηρες” της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δυνάμεων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Παράλληλα τονίστηκε πως άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη στελέχωση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού Ευόσμου με επιπλέον προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικότητας που παρουσιάζονται στο δήμο, με επίκεντρο την έξαρση του φαινομένου της οπαδικής βίας, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις κλοπές και την ηχορύπανση και τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης της καλής συνεργασίας του Δήμου με την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.