upd:Έλληνες – Τούρκοι και Frontex έκαναν στα μουλωχτά pushbacks σε αγαστή συνεργασία! Politico: Υπό παραίτηση ο επικεφαλής της Frontex

(Πηγή: thefaq.gr)

Υπό παραίτηση τελεί ο διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λετζερί, μετά τις αποκαλύψεις για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από την Υπηρεσία.

Όπως αποκαλύπτει το Politico, ο επικεφαλής της υπηρεσίας της ΕΕ για τα σύνορα υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται.

Ο Λετζερί, επικεφαλής του οργανισμού, που έχει τεθεί υπό έλεγχο για τον φερόμενο ρόλο του στις λεγόμενες επαναπροωθήσεις μεταναστών, από το 2015, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Όπως έγινε γνωστό από πληροφορημένη πηγή, η παραίτηση του Λετζέρι θα εξετασθεί από το συμβούλιο διοίκησης της υπηρεσίας.

Η υποβολή της παραίτησης ακολουθεί έρευνα της Olaf, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης, δήλωσε η ίδια πηγή επιβεβαιώνοντας… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.