ΚΤΗΜΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑ: ΠΩΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

(Πηγή: www.voria.gr)

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη ένας αγρότης εφαρμόζει μια μέθοδο που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή εξαιρετικών βιολογικών οπωρολαχανικών.

Το 1982 στη μακρινή Ιαπωνία ο καθηγητής Λαχανοκομίας και Δενδροκομίας Τερούο Χίγκα επεξεργαζόταν έναν νέο τρόπο πρωτοποριακής καλλιέργειας.

Κλεισμένος στο εργαστήριό του πραγματοποιούσε πειράματα με μικροοργανισμούς του εδάφους, ενώ στη συνέχεια, με έναν κουβά όπου τους τοποθετούσε, έβγαινε στο γκαζόν του ισογείου του πανεπιστημίου και το κατέβρεχε.

Αυτή η τυχαία κίνηση οδήγησε το γκαζόν που βρεχόταν με μικροοργανισμούς, τους ενεργούς μικροοργανισμούς, να αναπτυχθεί εμφανώς γρηγορότερα από το υπόλοιπο γκαζόν που ποτιζόταν συμβατικά.

Η παραπάνω ιστορία που έχει πολλά κοινά με την ανακάλυψη της πενικιλίνης… Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.