Δραματικά τα αποτελέσματα έρευνας ΙΟΒΕ: Ο δείκτης οικονομίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου

(Πηγή: thefaq.gr)

Στο χαμηλότερο επίπεδο των 12 τελευταίων μηνών βρέθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη χώρα μας τον Απρίλιο, που διαμορφώθηκε στις 105 μονάδες, σημαντικά χαμηλότερος από τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιο), που είχε διαμορφωθεί στις 112,1 μονάδες.

Σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, οι επιχειρηματικές προσδοκίες επιδεινώθηκαν έντονα στις υπηρεσίες, τις κατασκευές και τη βιομηχανία και σχετικά λιγότερο στο λιανικό εμπόριο. Μεταξύ των επιμέρους κλάδων των υπηρεσιών, οι χερσαίες μεταφορές παρουσιάζουν την ισχυρότερη υποχώρηση, υπό το έντονα αυξημένο κόστος των καυσίμων. Σημειώνεται ότι οι προσδοκίες στο λιανικό εμπόριο επιδεινώθηκαν τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις που ήδη ξεκίνησαν… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.