Στη Βαρκελώνη ο Δήμαρχος μοιράζει δωρεάν ενέργεια από φωτοβολταϊκά στους ευάλωτους πολίτες, στην Αθήνα ο Μπακογιάννης (εκατομμύρια σε εργολάβους για τους ) “μεγάλους περιπάτους”

(Πηγή: thefaq.gr)

Προεκλογικά είχαμε μιλήσει για την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η τοπική αυτοδιοίκηση τις ενεργειακές κοινότητες. Ένα εργαλείο που μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας. Ένα εργαλείο που ουσιαστικά ακύρωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. https://t.co/uSYZIOfxH0

Οι ραγδαίες ανατιμήσεις στην ενέργεια έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και έχουν γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

— Νάσος Ηλιόπουλος (@n_iliopoulos) May 12, 2022

Σε αυτό το πλαίσιο και η αυτοδιοίκηση σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθεί να συμβάλλει ώστε να ελαφρύνει τους δημότες της. Η δήμαρχος της Βαρκελώνης προχώρησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση εκμεταλλευόμενη τις φωτοβολταϊκές πέργκολες που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και «μοιράζει» την ενέργεια σε ευάλωτες οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις.

Όπως έγραψε στο twitter η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη με αφορμή ανάρτηση της δημάρχου… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.