Έλεος! Δεν έχει πάτο ο κατήφορος με Μητσοτάκη: Στο μικροσκόπιο και της Διεθνούς Αμνηστίας τώρα για τα αστυνομικά έκτροπα στο ΑΠΘ!

(Πηγή: thefaq.gr)

Τη σοβαρή της ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία σχετικά με τις αναφορές για περιττή και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον φοιτητριών και φοιτητών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 10 και 26 Μαΐου του 2022. Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο, οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν βομβίδες κρότου – λάμψης κατά τη διάρκεια παρέμβασης φοιτητών με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να τραυματιστεί από ευθεία βολή αστυνομικού και να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λαμβάνει επανειλημμένα αναφορές για περιστατικά περιττής και υπερβολικής χρήσης βίας από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα εναντίον ανθρώπων που διαμαρτύρονται ειρηνικά. Μάλιστα, όπως σημειώνει η οργάνωση έχει τεκμηριώσει πολλές από αυτές… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.