Θα είναι το “θερμό” καλοκαίρι στο Αιγαίο απαρχή εξελίξεων; Πάτησε το κουμπί … η Άγκυρα: Ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν άμεσα, έθεσε ο Τσαβούσογλου! Bάζει τέλος στις “γέφυρες” διαλόγου…

(Πηγή: thefaq.gr)

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών εγείρει εκ νέου η Άγκυρα καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έθεσε ζήτημα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για παραβίαση του καθεστώτος των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν «θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία τους».

Η Άγκυρα βάζει παράλληλα επίσημο τέλος στη διαδικασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με όσα σήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.