Ακυβέρνητο καράβι! Μέσα σε 3 μήνες η ακρίβεια ανέβηκε 4 μονάδες ( 6,9% Μάρτιος – 10.7% Μάιος), η βενζίνη φλερτάρει τα 3 ευρώ/λίτρο ενώ υπάρχουν φόβοι και για 4 μετά το χθεσινό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, και η κυβέρνηση … απουσιάζει!

(Πηγή: thefaq.gr)

Νέο ρεκόρ κατέγραψε ο πληθωρισμός τον μήνα Μάιο, με τη Eurostat να ανακοινώνει ότι ο ετήσιος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτών σκαρφάλωσε στο 10,7% τον Μάιο από 9,1% τον Απρίλιο και 6,9% τον Μάρτιο του 2022.

Ο πληθωρισμός κινείται πλέον χωρίς φρένα καταγράφοντας το νέο ρεκόρ μετά το άλλο, εντείνοντας τη πίεση στα ελληνικά νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, στις χώρες της Ευρωζώνης ο ετήσιος πληθωρισμός έφθασε στο 8,1% έναντι 7,4% τον Απρίλιο, ενώ ο μηνιαίος πληθωρισμός ανήλθε στο 0,8%. Όσον αφορά τους παράγοντες που «πυροδότησαν» τη νέα έκρηξη τιμών, η ενέργεια παραμένει στην πρώτη θέση, με τις τιμές να εκτοξεύονται στο 39,2% σε… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.