Ένα ακόμα βήμα παραπέρα από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στον ελεγχόμενο Τουρκικό Τύπο: «Έχουμε ακόμα κυριαρχία σε 9 νησιά όπως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος, στην Ελλάδα έχει παραχωρηθεί μόνον η χρήση. Ας κρατήσουν την Χάλκη…»

(Πηγή: thefaq.gr)

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προκλήσεις οι Τούρκοι καθώς μετά την όξυνση της ρητορικής από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη σκυτάλη πήραν τα ΜΜΕ τη γειτονικής χώρας που εγείρουν αβάσιμες αξιώσεις για τα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, η Milliyet γράφει πως «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Από την πλευρά της, η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη. Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών (όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος)… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.