Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 83 ετών η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

(Πηγή: thefaq.gr)

Η εκλιπούσα ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2015.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε τη Δευτέρα (13/06) τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της ιστορικού τέχνης και διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, χαρακτηρίζοντάς την ως «αυθεντική και εμβληματική εκπρόσωπο του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Χαρακτηριστικά, στη σχετική ανακοίνωση του Προκόπη Παυλόπουλου αναφέρεται: «Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα αναδείχθηκε, λόγω και έργω, αυθεντική και εμβληματική εκπρόσωπος του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.