Ζάχαρη: Ποια η διαφορά της καστανής από τη σκούρα

(Πηγή: www.in.gr)

Υπάρχουν τρία είδη ζάχαρης. Η λευκή, η καστανή και η σκούρα.

Η ζάχαρη είναι η κοινή ονομασία για τους γλυκούς και υδατοδιαλυτούς υδατάνθρακες, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα. Όσο απίστευτο και εάν φαίνεται, ένας άνθρωπος καταναλώνει κατά μέσο όρο το χρόνο, 24 κιλά ζαχάρεως.

Υπάρχουν τρις μεγάλες ποικιλίες ζάχαρης. Η λευκή, η ανοιχτή καστανή και η σκούρα καστανή. Όλες είναι ζάχαρες αλλά μεταξύ τους διαφέρουν σε πολλά σημεία. Η λευκή ζάχαρη είναι αυτή που έχει υποστεί και τη μεγαλύτερη επεξεργασία και έχει αφαιρεθεί εντελώς η μελάσα. Έχουν μείνει μόνο οι λευκοί καθαροί κρύσταλλοι.

Η λευκή έχει τρεις κατηγορίες. Την ραφιναρισμένη (refined),… Πηγή (Πηγή: www.in.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.