Κατάμεστο το Θέατρο Δάσους στην πρεμιέρα της παράστασης “Φιλοκτήτης”

Γράφει η Ελπίδα Παπαδανιήλ

” Ο τοξότης γίνεται πεφωτισμένος όταν στοχεύει με τα βέλη του όχι έναν εξωτερικό στόχο αλλά τον ίδιο τον εαυτό του…’ “Φιλοκτήτης” του Σοφοκλή

Καθήλωσε το κοινό η ερμηνεία του Τάσου Νούσια στον απαιτητικό ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα. Εξαιρετική η ερμηνεία του Γιώργου Αμούτζα στο ρόλο του φιλόδοξου Νεοπτόλεμου, ενώ στον ρόλο-πρόκληση του πολυμήχανου Οδυσσέα απολαύσαμε τη Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ένας 6μελής χορός ταλαντούχων ηθοποιών.

Η Μαρλέν Καμίνσκυ σκηνοθετεί το έργο σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση των ηχοτοπίων υπογράφει ο Constantine Skourlis. Στις συνθέσεις του μάλιστα χρησιμοποιεί ένα από τα δύο Halldorobass (έγχορδο μουσικό όργανο ανάδρασης) που υπάρχουν στον κόσμο. Υπεύθυνη για την πρωτότυπη μουσική και τη διδασκαλία του χορού είναι η Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά. Στο νησί της Λήμνου μάς μεταφέρει με τα σκηνικά του ο Γιώργος Γεωργίου και με τους φωτισμούς της η Αλίκη Δανέζη-Knutsen, ενώ τα κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετσικώφ.

Οι ακροατές μας που κέρδισαν τις προσκλήσεις απόλαυσαν την εξαιρετική αυτή παράσταση.

Ο ” Φιλοκτήτης” θα διαμαρτυρηθεί για τα δίκαια και άδικα αυτού του κόσμου, για μια μέρα ακόμη, σήμερα στις 21:30. Μετά αρχίζει το μακρύ του ταξίδι στα θέατρα όλης της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.