Προ-πο (12Χ) … παίζει το ΥΠΕΞ για το αν θα θέσει τελικά ο Ερντογάν θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη την άλλη βδομάδα!

(Πηγή: thefaq.gr)

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών είτε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στη Μαδρίτη στις 29 Ιουνίου είτε σε επόμενη.

Συγκεκριμένα, μετά τις συνομιλίες Τουρκίας-Φινλανδίας-Σουηδίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ εκτίμησαν ότι δεν θα κάνει μία τέτοια κίνηση ο Τούρκος πρόεδρος στις 29 Ιουνίου, ωστόσο δεν το απέκλεισαν κιόλας. Όπως εκτιμούν, δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να τεθεί θέμα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης επειδή:

Πρώτον, διότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έδωσε θετική εικόνα και υποσχέθηκε ένα ήρεμο καλοκαίρι, κατά τη σύντομη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Ενόπλων… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.