Delenda est! Συνεχίζεται η μεγάλη καταστροφή της Ελλάδας από αυτούς που θα “εκκένωναν το Μάτι σε 20′ … “- 12.000 στρέμματα ‘στάχτη’ στην Ιτέα

(Πηγή: thefaq.gr)

Μεγάλες καταστροφές προξένησε η πυρκαγιά και στην Ιτέα, σύμφωνα με τους χάρτες του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος COPERNICUS, το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής προστασίας, για την καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Φωκίδα και στην Αχαΐα.

Όπως κατέγραψαν οι δορυφόροι, από την πυρκαγιά στην Ιτέα καταστράφηκε έκταση 12.153 στρεμμάτων, μεγάλο μέρος της οποίας είναι εντός της προστατευμένης ζώνης του Δελφικού Τοπίου.

Ειδικότερα, εκ των 12.153 στρεμμάτων που έχουν καεί, τα 3.000 στρέμματα, σύμφωνα με τους δασικούς χάρτες, ήταν τμήμα του παραδοσιακού Ελαιώνα της ‘Αμφισσας, που βρίσκεται εντός της ζώνης Α΄ (απόλυτης προστασίας) του Δελφικού Τοπίου, όπως είχε οροθετηθεί το… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.