Στο Πολύκαστρο To ΝΑΝΟΝ festival στις 15-16 Ιουλίου

To ΝΑΝΟΝ festival διοργανώνεται για πρώτη χρονιά φέτος στις 15-16 Ιουλίου στο προαύλιο χώρο του πρώτου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου. Σκοπό έχει μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων να συμβάλει στην ανάπτυξη της Τέχνης και του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και όχι μόνο, με τον φιλόδοξο στόχο να γίνει ένας ετήσιος θεσμός. Φέρνει την μαγεία των παραμυθιών καθότι η κεντρική του ιδέα γυρνάει γύρω από μια ιστορία για μικρά και μεγάλα παιδιά , την οποία θα παρακολουθήσετε τόσο ζωντανά όσο κ με ψηφιακά μέσα. Διοργανωτής και κύριος επιμελητής του φεστιβάλ είναι ο Πάνος Χατζηαγγελίδης που με την ομάδα του τους blucats, μια καλλιτεχνική ομάδα νέων η οποία αριθμεί πολλά μέλη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκπροσωπώντας όλους τους χώρους της τεχνης, σκοπεύει να μεταμορφώσει το κεντρικό σημείο των εκδηλώσεων σε ένα θεματικό πάρκο με διάφορα θεατρικά σκηνικά και ηθοποιούς που θα σε βάλουν στο κλίμα της ιστορίας. Θα υπάρχουν περίπτερα δημιουργικής απασχόλησης από όλα τα ΚΔΑΠ της παιονίας. Όπως επίσης διάφορα σποτ φωτογραφιών,pop up stores από τοπικές επιχειρήσεις, έκθεση ζωγραφικής και live painting από δημοφιλείς καλλιτέχνες graffiti.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πόρτες του την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 18:00. Το φετινό line up θα ανοίξουν οι piglets, μία τοπική νεοσύστατη μπάντα που παίζει ροκ. Την ίδια μέρα θα εμφανιστούν οι Banda Entopica, μία παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη που ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ενα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Και οι ΘΡΑΝΞ ΠΑΝΚΣ , η γνωστή μπάντα με επιρροές από την Θράκη, που παντρεύει την παράδοση με το παρόν μέσω της μουσικής τους.

Την επόμενη μέρα στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μία παράλληλη δράση επί της οδού Λ. Στρατού στον τοίχο κάτω από τα κουρμπάνια. Δέκα αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από τον χώρο του graffiti, θα παρέμβουν εικαστικά στον τοίχο, έχοντας θέμα την κεντρική ιστορία του φεστιβάλ.

Οι καλλιτέχνες: fenok, shuen, bzks, merlin, mad, kasm, inoks, tls, perystyle και ZagorOne

Στο κεντρικό σημείο του φεστιβαλ το Σάββατο θα προβληθεί η θεατρική παράσταση (Αμφιβολία) από τον σύλλογο Τεχνών Μουσών Δρασις Γουμένισσας.

Το line up ολοκληρώνεται με τους Κώστα Μπίγαλη, Πωλίνα, Μαντώ και Σοφία Αρβανίτη που θα μας ταξιδέψουν πίσω σε ξέγνοιαστες εποχές με τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.