Το αυθεντικό Manifesto κινείται νομικά κατά «κίτρινης απομίμησης» στην Ελλάδα: «Το όνομα έχει πίσω του 51 χρόνια δημοσιογραφικής ποιότητας. Δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ένα φύλλο προπαγάνδας υπέρ της δεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ»

(Πηγή: thefaq.gr)

Για «πλήρη λογοκλοπή», ονόματος, λογοτύπου και γραμματοσειράς, κάνει λόγο η ιταλική ιστορική εφημερίδα «il manifesto» αναφορικά με την ελληνική εφημερίδα «to manifesto», ζητώντας παράλληλα την άμεση διακοπή της έκδοσης, και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα, η ιταλική εφημερίδα ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων ότι «αυτό το όνομα έχει πίσω του 51 χρόνια πολιτικών ρήξεων και δημοσιογραφικής ποιότητας. Δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ένα φύλλο προπαγάνδας υπέρ της δεξιάς κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις μικρές διαφορές στο λογότυπο των εφημερίδων είναι η επιλογή του κόκκινου χρώματος κάτω από την ονομασία της… Πηγή (Πηγή: thefaq.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.