Σακελλαροπούλου για παρακολουθήσεις: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση – Αναγκαία η προστασία της χώρας όπως το Σύνταγμα προβλέπει

(Πηγή: www.iefimerida.gr)

Δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση παρακολουθήσεων εξέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

H κυρία Σακελλαροπούλου ζητά άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης «με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς».

Η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας. Η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας συναρτάται με την ανάγκη προστασίας της χώρας σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που προϋποθέτει εγρήγορση και δύσκολες σταθμίσεις.

Πρέπει, ωστόσο, να ερμηνεύεται στενά και η εφαρμογή της να είναι σύμφωνη με τις αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικότητας. Η απαρέγκλιτη τήρηση της… Πηγή (Πηγή: www.iefimerida.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.